Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016

Εκπληκτική η συναυλία του Αρχιμουσικού Ελευθέριου Καλκάνη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016. Με τον σπουδαίο συνθέτη και αρχιμουσικό Ελευθέριο Καλκάνη υποδέχτηκε το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο το Νέο Έτος 2017.
Η εκπληκτική η συναυλία έλαβε χώρα στην μαγευτική Αίθουσα του Βωμού του μεγαλύτερου μουσείου της Ελλάδας και ενός από τα μεγαλύτερα του κόσμου.
Έλληνες και ξένοι επίσημοι και πλήθος κόσμου, καθήμενοι, όρθιοι, στις σκάλες του μουσείου, παρακολουθούσαν από παντού τον μεγάλο Αρχιμουσικό στο πιάνο να συνοδεύει τους εκλεκτούς σολίστ, τον μπάσο Βασίλη Ασημακόπουλο, την σοπράνο Βανέσσα Καλκάνη, και τους μουσικούς του Ωδείου Μάνδρας «Ε. Καλκάνης» υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της διευθύντριας Αγγελικής Μακρυωνίτου.
Γιάννης Ταυλάς, Ελευθέριος Καλκάνης, Βασίλης Ασημακόπουλος 
Τον συντονισμό είχε ο συνθέτης Παναγιώτης Καρούσος και την παρουσίαση  έκανε ο Δρ. Μουσικολογίας και συνθέτης Νίκος Ξανθούλης.
Το καλωσόρισμα έκανε η Δρ.  Μαρία Λαγογιάννη, Αρχαιολόγος,  Διευθύντρια του  Εθνικού Αρχαιoλογικού Μουσείου, ενώ την αίθουσα επιμελήθηκαν ο Κώστας Νικολέντζος, Προϊστάμενος Συλλογής Προϊστορικών Αρχαιοτήτων,  ο Κώστας Πασχαλίδης, Αρχαιολόγος Συλλογής Προϊστορικών Αρχαιοτήτων, και η Υπεύθυνη επικοινωνίας Δέσποινα Καλεσοπούλου, αρχαιολόγος-μουσειολόγος του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.
Γιάννης Ταυλάς, Ελευθέριος Καλκάνης, Βανέσσα Καλκάνη
Την συναυλία μεταξύ άλλων τίμησε με την παρουσία του ο Βαγγέλης Πολίτης διευθυντής του γραφείου της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου.
Το πρόγραμμα άρχισε με το Ave Maria του Caccini από την υπέροχη κολορατούρα σοπράνο Βανέσσα Καλκάνη, η οποία ερμήνευσε και την μαγευτική έντεχνη άρια μπραβουρα «Λάμψη» από το ορατόριο "Παύλος", σε μουσική του Ελευθέριου Καλκάνη, και ποίηση του Ηλία Λιαμή.  
Ο μπάσος Βασίλης Ασημακόπουλος μάγεψε με την βελούδινη στεντόρεια φωνή του ερμηνεύοντας το τραγούδι White Christmas του Irving Berlin. 
Γιάννης Ταυλάς, Ελευθέριος Καλκάνης, Βανέσσα Καλκάνη, Βασίλης Ασημακόπουλος 
Οι δυο μαγευτικοί καλλιτέχνες, η σοπράνο Βανέσσα Καλκάνη και ο μπάσος Βασίλης Ασημακόπουλος εντυπωσίασαν και καθήλωσαν το εκλεκτό κοινό ερμηνεύοντας το ντουέτο «Ύμνος στον Χριστό» από το Ορατόριο «Το Φως της Χριστιανοσύνης» του Παναγιώτη Καρούσου. 
Η Βάσια Κάρκα ερμήνευσε το Ave Maria του Bach/Gounod, συνοδευμένη στο πιάνο από την Βανέσσα Καλκάνη, η πιανίστα Κυριακή Τζουβελέκη έπαιξε το 1ο μέρος από την «Moonlight Sonate», του Beethoven, και η Βάσια Κάρκα έπαιξε την Μεταγραφή για πιάνο «Μοντέγοι και Καπουλέτοι» από την Σουίτα «Ρωμαίος & Ιουλιέτα» του Prokofiev. Τους καλλιτέχνες μαζί με τον Αρχιμουσικό Ελευθέριο Καλκάνη, συνόδευσε επάξια και ο Γιάννης Ταυλάς στην κιθάρα.
Ελευθέριος Καλκάνης, Βάσια Κάρκα , Βανέσσα Καλκάνη, Βασίλης Ασημακόπουλος, Κυριακή Τζουβελέκη

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με το παραδοσιακό «We wish you a merry Christmas», από όλους μαζί σε ένα ατελείωτο χειροκρότημα της ασφυκτικά γεμάτης αίθουσας του Μουσείου. Η συναυλία τελείωσε με χειροκροτήματα, φωτογραφίες και τα συγχαρητήρια στους άξιους καλλιτέχνες και για το άρτιο μουσικό πρόγραμμα υπό την Καλλιτεχνική διεύθυνση του συνθέτη και αρχιμουσικού  Ελευθέριου Καλκάνη. 

Παναγιώτης Καρούσος, Αγγελική Μακρυωνίτου, Δρ. Μαρία Λαγογιάννη, Βαγγέλης Πολίτης "Υπ. Πολιτισμού"
Η συναυλία έγινε στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Χριστούγεννα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο» υπό την αιγίδα του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου