Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Ατομική έκθεση Αθηνάς Νικολάου


Ατομική έκθεση Αθηνάς Νικολάου
A velvet to fly and a satin to swing
Αθηνά Νικολάου
16 Δεκεμβρίου 2016 – 8 Φεβρουαρίου 2017

Η δεύτερη έκθεση της εικαστικής περιόδου 2016-2017 στο «Αγγέλων Βήμα» έχει τίτλο A velvet to fly and a satin to swing. Η Αθηνά Νικολάου είναι γλύπτρια απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου.
Συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις τα τελευταία χρόνια παρουσιάζοντας γλυπτά από πηλό υψηλής θερμοκρασίας σχεδόν σαν πέτρινα. Σε αυτή την ατομική της έκθεσης όπως αναφέρουν οι επιμελήτριες Ρεγγίνα Αργυράκη και Τζίνη Γεννηματά: 
«Η γλύπτρια Αθηνά Νικολάου, μετά από μία πολύ ισχυρή θητεία στην «βαρειά» γλυπτική, κρατά όλα τα διδάγματα των σωματικών κλωβών και του βασικού τόρσο της τρισδιάστατης φιγούρας και τα μεταφέρει σε ελαφριά και πολύχρωμα υφασμάτινα υλικά.
Το αποτέλεσμα είναι πολύχρωμα πλέγματα και υφασμάτινες υφές που ανατρέχουν στην μαγικο-θρησκευτική παράδοση της Κέλτικης και σαμανιστικής μυθολογίας.
Όλο αυτό το σύμπλεγμα, με μεγάλη οργανική ενότητα και κρυμμένη υφολογική πειθαρχία, στροβιλίζεται χορεύοντας προς την οροφή επιχειρώντας να δραπετεύσει στον ουρανό.
Με την δουλειά αυτή, η Νικολάου στηλιτεύει την παραδοσιακή παραδοχή που υπαγορεύει στην Γλυπτική να είναι καθηλωμένη σε συμπαγείς επιδαπέδιες έως και νεκρικές βάσεις.»
Η έκθεση A velvet to fly and a satin to swing θα διαρκέσει μέχρι 8 Φεβρουαρίου 2017. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στον ανακαινισμένο εκθεσιακό χώρο του «Αγγέλων Βήμα» που πλέον προσφέρει ποτό και ελαφρύ γεύμα, την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 7:00 μ.μ. έως 22:00 μ.μ.
ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ: Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια, Αθήνα, τηλ: 2105242211
Καθημερινά 18:00 - 22:00. Είσοδος Ελεύθερη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου