Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Kαταχειροκροτήθηκε η όπερα «Προμηθέας Δεσμώτης» στο Δήμο Γαλατσίου

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016. Ο Δήμος Γαλατσίου παρουσίασε την όπερα «Προμηθέας Δεσμώτης» υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων στο Πολιτιστικό Κέντρο «Καμίνι» του Δήμου Γαλατσίου.
Η παρουσίαση της όπερας έγινε με μεγάλη επιτυχία, εντυπωσιάζοντας την κατάμεστη αίθουσα απο Γαλατσιώτες.
Οι άξιοι καλλιτέχνες που είχαν το βάρος του έργου, έβγαλαν σε πέρας τους δυσκολότατους ρόλους με υποδειγματικό τρόπο αποδεικνύοντας το ταλέντο τους.
Ιδιαίτερα διακρίθηκε η σοπράνο Ειρήνη Κώνστα στον ρόλο της Ιούς αποσπώντας το περισσότερο χειροκρότημα.
Ο μπάσος Βασίλης Ασημακόπουλος στο ρόλο του πρωταγωνιστή Προμηθέα απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι είναι ο ιδανικός ερμηνευτής του επαναστάτη ήρωα. 
Αλλά και ο τενόρος Θεόδωρος Μπιράκος στους ρόλους του Ωκεανού και Ερμή ήταν άψογος φωνητικά και σκηνικά. Η σοπράνο Δήμητρα Καμίτση ερμήνευσε τον ρόλο της σκληρής Βίας και εντυπωσίασε στο ρόλο της Θεάς Αθηνάς. Τους λυρικούς τραγουδιστές συνόδευσε η αξιέπαινη σολίστ πιανίστα Μαρία Γιαβρούμη.
Χαιρετισμό έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Μάνος Ελευθερίου που εκπροσώπησε τον Δήμαρχο Γαλατσίου κ. Γιώργο Μαρκόπουλο, και η Γιώτα Αυγερινοπούλου, Ειδική Σύμβ. Δημάρχου Γαλατσίου.
Εκ μέρους της UNESCO Πειραιώς και Νήσων προλόγισε η Σοφία Παπαδατου, Ταξίαρχος ε.α., ο Βασίλειος Μόσχου, της Διεύθυνσης Εικαστικών του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων που μετέφερε το μήνυμα του Ιωάννη Μαρωνίτη, πρόεδρου του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, και Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, και ο Δρ. Αναστάσιος Κουτσούκος, Διευθυντής Παιδείας του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων που έκανε τις απονομές στις Δημοτικές Αρχές του Δήμου Γαλατσίου και στους καλλιτέχνες.
Την παρουσίαση της οπερας έκανε ο συνθέτης Παναγιώτης Καρούσος, Διευθυντής όπερας και κλασικής μουσικής του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου