Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016

Κάλαντα στην Ι. Μ. Τορόντο με την Υπουργό Κουντουρά και το Ημερήσιο Σχολείο

Το Ημερήσιο Σχολείο Μεταμόρφωση της Ι. Μ. Τορόντο, ιδρύθηκε το 1996 με δεκαεξι (16) παιδιά. Σήμερα έχει περισσότερα από τριακόσια (300) παιδιά. Άλλα εξήντα (60) είναι στον κατάλογο αναμονής γιατί δεν έχομε αρκετές αίθουσες. Τον Μάρτιο του 2017 θα αρχίσει η Ι. Μ. Τορόντο το κτίσιμο πέντε νέων αιθουσών. Δόξα τω Θεώ.

Ο Μητροπολίτης Σωτήριος πάντα λέγει «Η ελληνορθόδοξη παιδεία είναι ο χυμός και το οξυγόνο του δένδρου της ομογένειας».

Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, επισκέφθηκε την Ι. Μ. Τορόντο η Υπουργός Τουρισμού κα. Κουντουρά με την συνοδεία της και τον Γενικό Πρόξενο κ. Ιωαννίδη. Παρέμεινε στην  Ι. Μ. Τορόντο μία και μισή  (1:30) ώρα και συνεζήτησαν με τον Μητροπολίτη όλα τα θέματα.

Ενώ συζητούσαν, ακούστηκαν οι χαρούμενες φωνές εξήντα (60) περίπου παιδιών του Ημερήσιου Σχολείου που τραγουδούσαν τα κάλαντα. Βγήκαν και η Υπουργός κα. Κουντουρά με τη συνοδεία της και ο Μητροπολίτης και τραγουδούσαν μαζί τους.

Τα χαρούμενα παιδιά άρχισαν με παραδοσιακά ηπειρώτικα κάλαντα, γιατί ο Μητροπολίτης Σωτήριος είναι Ηπειρώτης. Τα παιδιά συνόδευαν, η κα Σαραντίδου διευθύντρια του σχολείου, η κα Γρηγοριάδη καθηγήτρια μουσικής του σχολείου και άλλοι καθηγητές.

Στα παιδιά μίλησε η κα. Κουντουρά και ο Μητροπολίτης Σωτήριος, ο οποίος και κατά την παράδοση έβαλε στον κουμπαρά τους «για τον κόπο τους ό,τι είναι ο ορισμός». Κέρασαν τα παιδιά νηστίσιμα γλυκά και ο Μητροπολίτης εγχείρισε στο καθένα μικρή ωραία εικόνα της Γέννησης του Χριστού. Χρόνια πολλά και του χρόνου με το σχολείο μεγαλωμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου