Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Η Περιφέρεια Αττικής τραγουδάει για την προσφυγιά

Η Περιφέρεια Αττικής τραγουδάει για την προσφυγιά
«ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ»
ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ «ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΟΛΥΒΙ» 
 
Με ένα μεγάλο μουσικό θέαμα, διανθισμένο με κείμενα, προβολές βίντεο και άλλα ντοκουμέντα, και με αναδρομή στην ιστορία της μετανάστευσης και του ελληνικού «μεταναστευτικού τραγουδιού», δίνει το «παρών» στους γιορτασμούς της Παγκόσμιας Ημέρας του Μετανάστη η Περιφέρεια Αττικής.
 Η εκδήλωση θα γίνει τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Το Ελληνικό Μολύβι», επί της Ιεράς Οδού 154 και Νάξου στο Αιγάλεω, κοντά στο σταθμό του Μετρό «Ελαιώνας».
 Κεντρικό σημείο της συναυλίας είναι το γνωστό έργο του Μίκη Θεοδωράκη, σε ποίηση Φώντα Λάδη, «Γράμματα από τη Γερμανία», που φέτος κλείνουν πενήντα χρόνια από τότε που γράφτηκαν.
 Τραγουδούν οι Αφροδίτη Μάνου, Γιώργος Μεράντζας, Σοφία Παπάζογλου και Βασίλης Κορακάκης. Βίντεο Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης. Αφηγήτρια Λήδα Δημητρίου. Ενορχήστρωση-διεύθυνση ορχήστρας Γιάννης Παπαζαχαριάκης.
Στη συναυλία αυτή θα παραστούν, προσκεκλημένοι από την Περιφέρεια και Σύριοι  πρόσφυγες που ζουν στο ανοιχτό κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Σκαραμαγκά (ο οποίος βρίσκεται στα διοικητικά όρια της Περιφερειακής Ενότητας).
   Η είσοδος είναι ελεύθερη.

[ΣΥΡΙΖΑ Βικτώρια] 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου