Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Παιδικό μιούζικαλ «Αστέρι της Ερήμου – Νεφέλη και Ναλιμάρ»

Το παιδικό μιούζικαλ «Αστέρι της Ερήμου – Νεφέλη και Ναλιμάρ» έρχεται στη Galerie Δημιουργών την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 17.00 σε μια μοναδική Χριστουγεννιάτικη παράσταση γεμάτη εκπλήξεις, υπό την αιγίδα του Ομίλου για την Unesco Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.
Η συναρπαστική ιστορία της Νεφέλης και της Ναλιμάρ, ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία, ζωντανεύει μπροστά στα μάτια των παιδιών μέσα από μουσική πανδαισία με υπέροχες μελωδίες, μαγευτικές φωνές και αέρινες χορογραφίες. 
Το παιδικό μιούζικαλ Αστέρι της Ερήμου – Νεφέλη και Ναλιμάρ αποτελεί μια προσαρμογή 
για παιδιά ηλικίας 6 – 15 ετών της επιτυχημένης Σύγχρονης Όπερας Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ, από την crossover ερμηνεύτρια και συγγραφέα του έργου Μάνια Βλαχογιάννη, η οποία παρουσιάστηκε το 2016 στη Galerie Δημιουργών, τον ΙΑΝΟ, το Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας
και το Θέατρο Pierce – Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος κερδίζοντας τις καρδιές του κοινού
και τα ενθουσιώδη σχόλια του Τύπου.
Τη μουσική της μοντέρνας Όπερας και της προσαρμογής του για παιδιά έγραψε ο Έλληνας συνθέτης Balsam7teen ενώ τα κείμενα - λιμπρέτο βασίζονται στο ομότιτλο βιβλίο με Cd (Εκδόσεις Νόηση) της Μάνιας Βλαχογιάννη.
Η πρεμιέρα του παιδικού μιούζικαλ θα γίνει τον Δεκέμβριο 2016 στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - Ελπίδα» σε μια παράσταση – προσφορά του θιάσου στα παιδιά που νοσηλεύονται εκεί.

Λίγα λόγια για την υπόθεση:
Μια ομάδα παιδιών παρασύρουν τη μοναχική κι ευαίσθητη Νεφέλη σε ένα μισογκρεμισμένο σπίτι.
Ένας φύλακας άγγελος δίχως φτερά κι ένα παλιό μαγεμένο βιβλίο την οδηγούν στα βάθη της Ανατολής, όπου θα συναντήσει το Αστέρι της Eρήμου…!
Η αγνή παιδική καρδιά της θα την οδηγήσει να τολμήσει το ακατόρθωτο… έτσι θα βρεθεί παγιδευμένη στο χώρο και το χρόνο…
Η χαμένη ομορφιά της μυθικής πριγκίπισσας και η αληθινή αγάπη του φημισμένου βασιλιά , η αδίστακτη εκδίκηση της νόμιμης βασίλισσας και το καταχθόνιο ξωτικό, οι 3 μάγισσες του Ραϊχάν και η παντοδύναμη θεά Μοίρα θα την οδηγήσουν να ανακαλύψει τον πραγματικό της εαυτό και να αναζητήσει μαζί με τους ήρωες της ιστορίας το μεγάλο μυστικό της ευτυχίας…
Μα η Νεφέλη θα έχει μόνο μια ευκαιρία για να επιστρέψει στη δική της εποχή…
Θα καταφέρει να κινήσει το φόβο… ;
Θα βρει τη δύναμη να παλέψει με «τόλμη και καθαρή καρδιά» ;
Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί τι απέγιναν η Νεφέλη και η Ναλιμάρ…!
Στο Αστέρι της Ερήμου – Νεφέλη και Ναλιμάρ χαρίζουν τη λάμψη τους σημαντικοί καλλιτέχνες του μουσικού θεάτρου:
Σταύρος Σαλαμπασόπουλος (τενόρος), Μάνια Βλαχογιάννη (δραματική σοπράνο)
Βασίλης Ασημακόπουλος (βαθύφωνος), Αντώνης Μπατσάκης (δραματικός τενόρος)
Στο ρόλο της νεαρής Νεφέλης εμφανίζεται η Μαριάννα Κουκουτσάκη (σοπράνο)
Το ρόλο της Ναλιμάρ χορεύει η Λίλα Σταθοπούλου
Ακούγεται η φωνή της Αγγέλας Μεταλληνού

Λιμπρέτο – Κείμενα : Μάνια Βλαχογιάννη
Μουσική: Balsam7teen
Σκηνοθεσία: Μάνια Βλαχογιάννη
Εικόνες βιντεοπροβολής: Θωμαή Ζωγράφου

Λίγα λόγια για τους δημιουργούς:
Αριστεία και διπλώματα εξαιρετικής επιδόσεως στη μουσική, σπουδές σε Ελλάδα και εξωτερικό στο κλασσικό πιάνο, το τραγούδι και την υποκριτική, συμμετοχή σε πολυάριθμες μουσικοθεατρικές και θεατρικές παραστάσεις σε Γερμανία και Ελλάδα, μια θέση Υποδιευθύντριας στην Κρατική Μουσική Σχολή του Γκάρχινγκ στο Μόναχο, συνεργασίες με Διεθνή Πολιτιστικά Φεστιβάλ και διεθνείς δισκογραφικές δουλειές (FM Records) που κατέκτησαν τα Eλληνικά και Eυρωπαϊκά Charts αποτελούν μέρος του πλούσιου βιογραφικού της Μάνιας Βλαχογιάννη.

Ο Έλληνας μουσικοσυνθέτης Balsam7teen έχει γράψει μουσική για θεατρικές παραστάσεις, πάνω από 200 τραγούδια και μουσικά σποτ για βιβλία, ενώ μελοποίησε Έλληνες ποιητές. Έργα του έχουν παρουσιαστεί στην ΕΡΤ, την Παλαιά Βουλή, το «Βεάκειο», σε Διεθνή Φεστιβάλ Τέχνης, την Κύπρο, το Λονδίνο και την Αυστραλία ενώ κυκλοφορούν διεθνώς επιτυχημένες δισκογραφικές συνεργασίες του.

Το βιβλίο «Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ» με ένθετο Cd, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΝΟΗΣΗ, θα διατίθεται πριν και μετά την παράσταση, ενώ η Μάνια Βλαχογιάννη θα υπογράψει τα βιβλία για τα παιδιά.


Ώρα Προσέλευσης : 16.30
Ώρα έναρξης: 17.00
Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ
Προπώληση: 8 ευρώ
Οικογενειακό εισιτήριο 4 ατόμων: 25 ευρώ

Galerie Δημιουργών Χελιδονούς 28, Κηφισιά
www.galeriedimiourgon.gr
www.facebook.com/galeriedimiourgon
Λεωφορεία: 504, 522, 523, 543, 721, Β9
Πληροφορίες - Κρατήσεις : 210 6251732


https://www.facebook.com/events/1783461771919737/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου