Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2016

Μαγευτικό το Χριστουγεννιάτικο Γκαλά Όπερας με Ειρήνη Κώνστα, Βασίλη Ασημακόπουλο, Βανέσσα Καλκάνη, Θεόδωρο Μπιράκο, Δημήτρη Βεζύρογλου και Παναγιώτη Καρούσο

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΓΚΑΛΑ ΟΠΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ 

ΤΡΙΤΗ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016. Στο Πολιτιστικό Κέντρο «Καμίνι» του Δήμου Γαλατσίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ένα μαγευτικό Χριστουγεννιάτικο Γκαλά Όπερας με υπέροχους καλλιτέχνες που ερμήνευσαν αγαπημένες μελωδίες σε ένα εκπληκτικό πρόγραμμα.
Συμμετείχαν οι διακεκριμένοι σολίστ της όπερας Ειρήνη Κώνστα, σοπράνο - Βασίλης Ασημακόπουλος, μπάσος - Βανέσσα Καλκάνη, σοπράνο - Θεόδωρος Μπιράκος, τενόρος - Δημήτρης Βεζύρογλου, πιάνο. 
Τον συντονισμό και την παρουσίαση είχε ο συνθέτης Παναγιώτης Καρούσος, Διευθυντής Όπερας και Κλασικής του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο κύριος Ιωάννης Μαρωνίτης, πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, και Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.
Ο Αντιδήμαρχος Μάνος Ελευθερίου, μετέφερε το μήνυμα του Δημάρχου Γαλατσίου κ. Γιώργου Μαρκόπουλου.
Η Σοφία Παπαδάτου, Ταξίαρχος α.ε. απήγγειλε τον Ύμνο στον Χριστό από το Ορατόριο «Το Φως της Χριστιανοσύνης» του Παναγιώτη Καρούσου.
Ο Δρ. Αναστάσιος Κουτσούκος, Διευθυντής Παιδείας του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων μετέφερε το μήνυμα των Χριστουγέννων.
Η σοπράνο Βανέσσα Καλκάνη ερμήνευσε το «Ave Maria» του Giulio Caccini, και το τραγούδι «Θρησκευτικές Ελευθερίες» του Παναγιώτη Καρούσου. Ο μπάσος Βασίλης Ασημακόπουλος ερμήνευσε τα τραγούδια  «White Christmas» του Irving Berlin, και «Let it Snow» του Jule Styne.
Η σοπράνο Ειρήνη Κώνστα ερμήνευσε την άρια της Csardas από την οπερέτα Κοντέσα Μαριτσα του Emmerich Kálmán, και την άρια «Είδα το Άγιο Φως» της Μαρίας Μαγδαληνής από το Ορατόριο «Το Φως της Χριστιανοσύνης» του Παναγιώτη Καρούσου.
Ο τενόρος Θεόδωρος Μπιράκος, ερμήνευσε το «Ave Maria» του Gounod/Bach, και το τραγούδι «Adeste Fideles» του John Francis Wade.
Το ντουέτο Panis Angelicus του Cesar Franck ερμήνευσαν η Βανέσσα Καλκάνη με την Ειρήνη Κώνστα. Η συναυλία τελείωσε με τα τραγούδια «Silent Night, Deck the Halls, Joy to the World» από όλους τους καλλιτέχνες και τον εκπληκτικό σολίστ πιανίστα Δημήτρη Βεζύρογλου, που συνόδευσε άρτια σε όλο το πρόγραμμα τους εξαιρετικούς λυρικούς καλλιτέχνες. Το κοινό κατενθουσιασμένο χειροκροτούσε συνέχεια την υψηλής ποιότητας συναυλία, και ακούστηκαν πολλά μπράβο για όλους τους καλλιτέχνες.
Στο τέλος προσφέρθηκαν λουλούδια στους καλλιτέχνες και απονομές Τιμητικών Επαίνων.
Τις απονομές έκανε ο κύριος Ιωάννης Μαρωνίτης, πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, μαζί με τον Επίτιμο Πρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO Παύλο Νισλόγλου, και τον γνωστό ιδιωτικό ερευνητή Γιώργο Τσούκαλη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου