Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

1η Συνάντηση Πολιτισμού & Μνήμης στο Ash In Art

Σας καλούμε στην πρώτη μίας σειράς συναντήσεων για τις Τέχνες τον Πολιτισμό, την Ιστορία και την συλλογική μνήμη...

1η συνάντηση: 17/12 ώρα 7μμ, είσοδος ελεύθερη.
Θέμα "Φοιτητικό Κίνημα & Αντιδικτατορική πάλη στα χρόνια της χούντας"
Συμμετέχουν: Δημήτρης Παπαχρήστος (συγγραφέας), Γιώργος Φιλιππάκης, δημοσιογράφος.
Συντονίζει ο Τάσος Μενεμενόγλου (Ash In Art)
Στο Ash In Art. Ηρακλέους 10, έναντι στάσης μετρό Συγγρού-Fix

Ο Δημήτρης Παπαχρήστος γεννήθηκε στις 31 Ιανουαρίου του 1950 στον Άγιο Γεώργιο Ιστιαίας Ευβοίας. Τελείωσε το Γυμνάσιο το 1968 στην Ιστιαία. Συμμετείχε ενεργά στο αντιδικτατορικό κίνημα. Σπούδασε οικονομικά στην ΑΣΟΕΕ (Ανωτάτη εμπορική). Αρθρογραφεί στην εφημερίδα Έθνος και είναι παραγωγός και παρουσιαστής ραδιοφωνικών εκπομπών. Έχει κάνει εκπομπές στην τηλεόραση και έχει δημιουργήσει τρία ντοκιμαντέρ πολιτικού, ιστορικού και οικολογικού περιεχομένου, που έχουν παιχτεί επανειλημμένα. Εργάστηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος, στη διεύθυνση οικονομικών μελετών και ζει στα Εξάρχεια. Ήταν ο βασικός εκφωνητής στον ραδιοφωνικό σταθμό του Πολυτεχνείου όσο αυτό τελούσε υπό κατάληψη από τους φοιτητές το 1973.
Εχει γράψει τις ποιητικές συλλογές "Ο άλλος Κεμάλ" και "Με το Ποδήλατο" καθώς και τα πεζογραφήματα "Ο Ήλιος του Μουσείου", "Το μοναστήρι να 'ναι καλά", "Έξοδος Ονείρου", "Το Άγριον Όρος της Ψυχής"και "Ζούσε τη ζωή του σαν να τη θυμόταν".

Ο Γιώργος Φιλιππάκης εργάστηκε 42 χρόνια ως μάχιμος -στην κυριολεξία- δημοσιογράφος. Στα ένσημα του έχουν καταγραφεί 38 αποστολές σε εμπόλεμες ζώνες και σωρεία δικαστικών, αστυνομικών και κοινωνικών καταγραφών της καθημερινής επικαιρότητας. Είναι 65 ετών, έχει γεννηθεί στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος της πρώην Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής, αλλά ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία από το 1981. Ξεκίνησε από το Ριζοσπάστη, συνέχισε στην Αυγή, ακολούθησαν άλλα έντυπα, η τηλεόραση και η καριέρα του ολοκληρώθηκε με την περιπέτεια του ΑLTER. Στην περίοδο της δικτατορίας έκανε δύο χρόνια φυλακή στο ΕΑΤ-ΕΣΑ και στο ΚΕΣΑ, έζησε στην παρανομία, συμμετείχε στις καταλήψεις της νομικής και ήταν μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της κατάληψης του Πολυτεχνείου. Σήμερα είναι μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

Σας περιμένουμε σε αυτή την σπάνια συνεύρεση
Mε την υποστήριξη της ελεύθερης ραδιοφωνίας | Ert Open 106,7 FM |www.ertopen.com
------------------------------

Αsh In Art
Λαχούρη 1 & Ηρακλέους 10
έναντι στάσης μετρό Συγγρού-Fix
T: 2109216890, C: 6948688829
E-M: info@ashinart.com
WS: www.ashinart.org

To Σπίτι Ασ. Υπ. Τέχνης - Ash In Art είναι
Μη Κερδοσκοπικός φορέας πολιτισμού
(καλλιτεχνικό σχολείο, εικαστικός χώρος)
με αρ. έκγρισης Πρωτοδικείου Αθηνών: 3181/2004

2003-2016 © Αll rights reserved by Αsh Ιn Αrt®


https://www.facebook.com/events/1083659675031764/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου