Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

13ο Διεθνές Ορθόδοξο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ «Ακτινοβολών Άγγελος»

Την περίοδο  28.10.2016 έως 06.11.2016 με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα το 13ο Διεθνές Ορθόδοξο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ «Ακτινοβολών Άγγελος», με το οποίο το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. έχει αναπτυξει πολυετή ουσιαστική συνεργασία, φροντίζοντας να εμπλουτίζει το πρόγραμμα και τη φιλμογραφία του.
Η θεματική του φετεινού Φεστιβάλ σχετίζεται με την ιδιαιτερότητα του Έτους: 1000 χρόνια παρουσία του ρωσικού μοναχισμού στο Άγιο Όρος, Αφιερωματικό ΄΅Ετος Ελλάδας-Ρωσίας,  2016 – Έτος Κινηματογράφου στη Ρωσία, 2016 – συμπλήρωση 75 ετών από την είσοδο της Σοβιετικής Ένωσης στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, το Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο, όπως αποκαλείται στην επικράτεια της Ρωσίας και εν γένει όλης της πρώην Ε.Σ.Σ.Δ.
Στο διαγωνιστικό πρόγραμμα συτμμετείχαν 64 ταινίες από διάφορες χώρες. Αναλυτικότερη ενημέρωση για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Ακτινοβολών Άγγελος» δύνασθε να αντλήσετε στην παραπομπή:    http://vm.ru/news/2016/10/28/mezhdunarodnij-festival-dobrogo-kino-luchezarnij-angel-startuet-v-stolitse-338085.html
   
Στις 30 Οκτωβρίου 2016 το Φεστιβάλ είχε αφιέρωμα στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της οποίας προβλήθηκε, στον κεντρικότατο κινηματογράφο της Μόσχας «Oktabr’» η ταινία του σκηνοθέτη Αλεξάντρ Κουπρίν «Παϊσιος ο Αγιορείτης. Ορθοδοξία» (έτους παραγωγής 2016, διάρκειας 52΄), ενώ  η διευθύντρια του Κ.Ε.Π. Δώρα Γιαννίτση προέβη σε μια σύντομη παρουσίαση των κοινών σελιδων ιστορίας που συνδέουν από την αρχαιότητα τον ελληνικό και το ρωσικό κόσμο και ολοκλήρωσε με αποσπάσματα από την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, έργο που δίκαια συγκαταλέγεται στους θησαυρούς της παγκόσμιας λογοτεχνικής κληρονομιάς με πανανθρώπινα και διαχρονικά μηνύματα πίστης σε αρχές, προσήλωσης στο χρέος, καθολικής αγάπης, και έγινε αποδεκτή από το κοινό με ενθουσιασμό.
   
Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο Φεστιβάλ «Ακτινοβολών Άγγελος» (www.luchangela.ru) και τους συντελεστές του τόσο για εφέτος όσο και για τα επόμενα χρόνια.
Αναλυτικότερη ενημέρωση για το Φεστιβάλ δύνασθε να αντλήσετε στις εξής κάτωθι παραπομπές :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου