Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΝΟΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

Ο ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ ΚΑΙ Ο ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΝΟΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

"ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2015"
ΤΡΙΤΗ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015
Δημαρχιακό Μέγαρο του Δήμου Νίκαιας
Παναγή Τσαλδάρη 10, Νίκαια / Είσοδος Ελεύθερη / 7μ.μ.
ΜΟΥΣΙΚΟΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ»
Χορωδία Απόλλων Σαλαμίνας υπό την διεύθυνση της Ευαγγελίας Λαμπάρα
ΟΡΑΤΟΡΙΟ «ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗΣ» ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΟΥΣΟΥ 
Ύμνος εις τις Θρησκευτικές Ελευθερίες
Χορωδιακό "Μέγας Αλέξανδρος"
Αγαπημένες χριστουγεννιάτικες μελωδίες και χορωδιακά από διάσημα έργα 

Χαιρετισμός: Ιωάννης Μαρωνίτης, Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική.
Γιώργος Ιωακειμίδης, Δήμαρχος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη.
Παρουσίαση: Παναγιώτης Καρούσος, συνθέτης και διευθυντής του Τμήματος Όπερας και Κλασικής Μουσικής της UNESCO. 
Η μαέστρος Ευαγγελία Λαμπάρα άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα πιάνου το 1985 στο  Εθνικό Ωδείο Σαλαμίνας και από το 1992 συνέχισε την φοίτηση της στο Απολλώνιο  Ωδείο. Παράλληλα ξεκίνησε και σπουδές ανώτερων θεωρητικών μουσικής. Το 1996 έλαβε τα πτυχία Ωδικής και Ειδικού Αρμονίας με βαθμό ¨Λίαν Καλώς¨  (8,93 – 9,40 αντίστοιχα) όπως επίσης και το πτυχίο Αντίστιξης , με τον ίδιο βαθμό (9,20) με καθηγητή τον Κώστα Καλλιά. Τον Σεπτέμβριο του 1998 παρακολούθησε μαθήματα για το πτυχίο της Φούγκας στο Εθνικό Ωδείο Φαλήρου με καθηγητή τον  Ιωάννη Θύμη. Τον Σεπτέμβριο του 1999 συνέχισε τις σπουδές της στη Φούγκα στο ATHENAEUM (MARIA CALLAS) με καθηγητή τον Δημήτριο Μηνακάκη, από όπου και πήρε το πτυχίο της, τον Ιανουάριο του 2003 με βαθμό ¨Άριστα¨ ( 9, 50).
Αυτήν την χρονική περίοδο, βρίσκομε (μετά από κατατακτήριες εξετάσεις ) στο 3ο  Έτος Διεύθυνσης Χορωδίας, ολοκληρώσε την μελέτη της για την απόκτηση πτυχίου πιάνο όπως επίσης και συνέχισε τις σπουδές της για την απόκτηση πτυχίου μονωδίας στο ωδείο ¨ΙΩΑΝΝΑ ΣΥΓΚΕΛΑΚΗ ¨.
·        Έχει λάβει μέρος ως πιανίστα σε πολλές συναυλίες και εκδηλώσεις, τόσο στην Αθήνα όσο και στην Σαλαμίνα με κλασσικό ρεπερτόριο και αρκετές φορές ντουέτο για πιάνο. Το καλοκαίρι του 1998 έδωσε συναυλία στην Ίο Κυκλάδων, στην οποία λάμβανε μέρος η χορωδία του Απόλλωνα Σαλαμίνας και ένα μουσικό σύνολο δικής της δημιουργίας με έντεχνο ρεπερτόριο. Για ένα έτος συνόδευσε στο πιάνο το μουσικό σύνολο <<Τροβαδούροι>>.
·        Από το 1995 έως το 1999 ήταν σοπράνο στην χορωδία Απόλλων υπό την διεύθυνση του μαέστρου Λευτέρη Μπινιάρη.
·        Από το 1999 έως το καλοκαίρι του 2004 συνόδευσε την χορωδία του Απόλλωνα. Ως πιανίστρια της χορωδίας, την έχει συνοδεύσει σε χορωδιακά φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα. Σημαντική στιγμή δική της και της χορωδίας ήταν η συμμετοχή στο 1ο Χορωδιακό Φεστιβάλ ΜΙΚΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ του Δήμου Ναύπακτου, όπως και η συνεργασία με τον τραγουδιστή δημοτικού τραγουδιού Παναγιώτη Λάλεζα, σε αφιέρωμα του δημοτικού βάρδου Γ. Παπασιδέρη. Καθώς και η συνεργασία με τον μαέστρο Ανδρέα Τσεκούρα σε αφιέρωμα για τη Σμύρνη.
·        Από τον Αύγουστο του 2004 έχει αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση, πλέον, της χορωδίας, φέρνοντας επιτυχίες και διακρίσεις. Επιπροσθέτως, αξιόλογη διάκριση τόσο δική της όσο και της χορωδίας ήταν η απόκτηση του 2ου βραβείου στον Πανελλήνιο διαγωνισμό χορωδιών της Χ.Ο.Ν., στο Πανεπιστήμιο Πειραιά,  η εμφάνιση της χορωδίας σε συναυλία στη Μεγάλη του Γένους Σχολή στη Κωνσταντινούπολη το Μάιο του 2011 καθώς και η εμφάνιση της χορωδίας στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών και Χορωδιών στο Α.Π.Θ. το 2012. Έχει συνεργαστεί με την σοπράνο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Αγγελική Μαρινάκη σε εκδήλωση αφιέρωμα στην Σοφία Βέμπο, παρουσία το Β. Τραιφόρου όπως και με τους Μαρία Λυμπεράκου (σοπράνο), Αναστάσιο Στέλλα (τενόρο) μέλη της όπερας νέων,σε επετειακές συναυλίες στην Σαλαμίνα.
·        Επίσης ήταν υπεύθυνη των μουσικών σεμιναρίων του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δήμου Σαλαμίνας κατά τη διάρκεια των οποίων δίδασκε θεωρία της μουσικής και δημιούργησε την πρώτη παιδική χορωδία του δήμου η οποία βρίσκεται πλέον υπό την αιγίδα του Απόλλωνα. Το πρόγραμμα είχε διάρκεια ενός έτους (2009-2010) και το παρακολούθησαν παιδιά Δημοτικών – Γυμνασίων – Λυκείων του δήμου.
·        Από τον Οκτώβρη του 2013 έως τον Σεπτέμβρη του 2014, είχε την Διεύθυνση της Παιδικής Χορωδίας του Δήμου Σαλαμίνας καθώς και της Χορωδίας ΚΑΠΗ του Δήμου Σαλαμίνας.
·        Τον Ιούνιο του 2014 παρουσίασε, σε συνεργασία με την συμφωνική ορχήστρα ¨ΙΩΑΝΝΑ ΣΥΓΚΕΛΑΚΗ¨ και την χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Παλουκίων Σαλαμίνας, μουσικό αφιέρωμα για την  μεσόγειο στο Ευριπίδειο Θέατρο Σαλαμίνας.
Το 2014 συμμετείχε στο ΄Β Πανελλήνιο MASTER CLASS, κατόπιν επιλογής, ανάμεσα  60 μαέστρους ανά την Ελλάδα, με υπεύθυνο οργάνωσης και διδασκαλίας  τον Κο. Οικονόμου Μιχάλη (Διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας του Κατάρ, Διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Αθηναίων και της Χορωδίας του  Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Απονομή τιμητικής πλακέτας και βράβευσης του συνθέτη κ. Παναγιώτη Καρούσου από την κυβέρνηση του Κεμπέκ στο Μόντρεαλ με τον Βουλευτή της Εθνοσυνέλευσης του Κεμπέκ κ. Γεράσιμο Σκλαβούνο

Ο Ελληνοκαναδός συνθέτης κ. Παναγιώτης Καρούσος, έχει διαπρέψει στον Καναδά από τον οποίο και έχει βραβευτεί για την προσφορά του στην τέχνη. Ο Προμηθέας είναι το πρώτο έργο της Ελληνικής Τριλογίας, με κύριο θέμα την φλόγα, που είναι το Αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα. Στον Προμηθέα η φλόγα έχει την μυστικιστική μορφή, στο δεύτερο έργο Η Ολυμπιακή Φλόγα, την μορφή του πολιτισμού, και στον Μεγαλέξανδρο την εκπολιτιστική διεύρυνση του πνεύματος. Η «Ολυμπιακή Φλόγα», παρουσιάσθηκε το 2005, με τεράστια επιτυχία στην Βασιλική Notre-Dame de Montreal, με πρωταγωνιστές από την Όπερα του Μόντρεαλ, την Συμφωνική Ορχήστρα Laval-Laurentides και μαέστρο τον Andre Gauthier. Τον Μάρτιο του 2006 στην Νέα Υόρκη παρουσίασε με την Συμφωνική Ορχήστρα Αστόρια και την χορωδία Queensborough στο Long Island υπό την διεύθυνση του μαέστρου Silas Huff την Συμφωνία της Ελευθερίας προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου.Το 2007 ο Παναγιώτης Καρούσος ανεβάζει την Ολυμπιακή Φλόγα στην Νέα Υόρκη στα Αγγλικά με πρωταγωνιστές από την όπερα της Νέας Υόρκης υπό την διεύθυνση του μαέστρου Grant Gilman. Το 2008 ο Προμηθέας ανέβηκε στην Νέα Υόρκη και στην Ουάσιγκτον ΗΠΑ. Ο Παναγιώτης Καρούσος έχει ανεβάσει με επιτυχία όλες τις όπερες του στην Βόρειο Αμερική, ιδιαίτερα ο Μέγας Αλέξανδρος έχει παρουσιαστεί στο Μόντρεαλ, Σικάγο, Νέα Υόρκη, Greensborough Βόρεια Καρολίνα, Bristol, Toronto και Μπουένος Άιρες της Αργεντινής. Επίσης έχει βραβευτεί από την Κυβέρνηση του Καναδά για τα έργα του Συμφωνία της Ελευθερίας, Πιάνο Κονσέρτο και από την Δημαρχεία του Μόντρεαλ για την Μοντρεαλίτικη ΣουίταΤο 2014 η Συμφωνική Ορχήστρα της Αθήνας ερμήνευσε την Συμφωνία Νο.4 «της Γης», υπό την διεύθυνση του μαέστρου Ελευθέριου Καλκάνη. Επίσης ο Αρχιμουσικός των Αθηνών Ελευθέριος Καλκάνης διηύθυνε έργα του σε συναυλία στην Αίθουσα Συναυλιών «Παρνασσός» και στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ. Εχει βραβευτεί από την UNESCO με το Χρυσό Μετάλλιο και το «ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ», και στην Κεφαλονιά του απονεμήθηκε το Βραβείο «Διονύσιος Λαυράγκας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου