Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΣΗ ΣΑΚΧΑΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

Το τμήμα Νοσηλευτικής του ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΠΕΙΡΑΙΑ σε συνεργασία με τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Σακχαρώδη Διαβήτη, διοργανώνουν ενημέρωση και μέτρηση σακχάρου για ωφελούμενους των Κοινωνικών Δομών άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015 από τις 11.30 το πρωί έως και τη 13.30 το μεσημέρι.
Συγκεκριμένα, οι ωφελούμενοι των Κοινωνικών Δομών «ΠΕΙΡΑΙΑΣ_ΛΙΜΑΝΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» (Ακτή Ποσειδώνος 2-4, 1ος όροφος – Πύργος Πειραιά) και «ΚΥΚΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ_ΝΙΚΑΙΑ – ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΕΝΤΗ» (Κοτυώρων 35, 2ος όροφος, Νίκαια) αλλά και όσοι πολίτες το επιθυμούν του Πειραιά και των ευρύτερων περιοχών θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με την αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη ενώ οι πάσχοντες και μη θα μπορέσουν με τη βοήθεια των Σπουδαστών του τμήματος Νοσηλευτικής του ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΠΕΙΡΑΙΑ να κάνουν μέτρηση του σακχάρου τους εντελώς δωρεάν.
«Η συνεργασία του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ με τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, έχει ως στόχο να φροντίζει και να στηρίζει ανθρώπους που είναι σε ανάγκη και να τους παρέχει εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα ωφέλιμα για τη ζωή τους» τόνισαν χαρακτηριστικά σε κοινή δήλωσή τους ο κ. Ιωάννης Μαρωνίτης, Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική και ο κ. Σοφοκλής Ξυνής, Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου Ξυνή.
Οι ιατρικοί αντιπρόσωποι Λανταβού Ραλλού, Καλυβάς Ιωάννης της SKINCOL, θα προσφέρουν δωρεάν στους ωφελούμενους, κρέμα για τις διαβητικές εξελκώσεις.
Στο πλαίσιο των ανθρωπιστικών δράσεων του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων λειτουργούν Κοινωνικές Δομές άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας. Οι κοινωνικές Δομές στηρίζονται από τους εργαζόμενους του προγράμματος «Δημιουργία ή και συνέχιση της λειτουργίας «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας» στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου