Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

"Αστακός": "Φαβορί" και για τα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας

Τέσσερις υποψηφιότητες σε βασικές κατηγορίες για τα φετινά βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, που θα απονεμηθούν στις 12 Δεκεμβρίου στο Βερολίνο, απέσπασε ο "Αστακός" του Γιώργου Λάνθιμου. Συγκεκριμένα θα διεκδικήσει τα βραβεία Καλύτερης Ευρωπαϊκής Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου (Ευθύμης Φιλίππου και Γιώργος Λάνθιμος) και Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας (Κόλιν Φάρελ). Τις περισσότερες υποψηφιότητες, πέντε συνολικά, συγκεντρώνει η "Νιότη" του Ιταλού Πάολο Σορεντίνο, ενώ η ταινία του Σουηδού Ρόι Άντερσον «Ένα περιστέρι έκατσε σε ένα κλαδί συλλογιζόμενο την ύπαρξή του» έχει και αυτή τέσσερις υποψηφιότητες.
Η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου έχει κερδίσει ήδη τοΒΡΑΒΕΙΟ κοστουμιών (για τη Σάρα Μπλέκινσοπ), το οποίο απονέμεται ξεχωριστά, από ειδική επιτροπή, ενώ για τις βασικές κατηγορίες ψηφίζει το σύνολο των περίπου 3.000 μελών της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Υπάρχει μία ακόμη ελληνική παρουσία στις υποψηφιότητες της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας, της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη, η ταινία της οποίας με τον τίτλο «Washingtonia» είναι υποψήφια στην κατηγορία μικρού μήκους.
Ακόμη, πριν από λίγες μέρες, ανακοινώθηκε πως ο "Αστακός" έχει επτά υποψηφιότητες για τα φετινάΒΡΑΒΕΙΑ της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου