Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

38η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ UNESCO ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΜΙΛΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ UNESCO (WFUCA) ΙΩΑΝΝΗ ΜΑΡΩΝΙΤΗ

38η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ UNESCO ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ
ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΜΙΛΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ UNESCO (WFUCA)
ΙΩΑΝΝΗ ΜΑΡΩΝΙΤΗ
Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η 38η Γενική Συνέλευση στο Αρχηγείο της UNESCO στο Παρίσι με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των 195 κρατών μελών του Οργανισμού. Στη Συνέλευση το παρόν έδωσε και ο κ. Ιωάννης Μαρωνίτης, Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική και Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων. H 38η Γεν. Συνέλευση σηματοδότησε, επίσης, την 70η επέτειο του Οργανισμού.
Στο πλαίσιο της συμμετοχής του Προέδρου στη Γενική Συνέλευση, συνάντησε τη Γενική Διευθύντρια της UNESCO κ. Irina Bokova. Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή ο κ. Μαρωνίτης παρέδωσε στην κ. Bokova, την ειδική έκδοση του ενημερωτικού υλικού που είναι αφιερωμένο στην εκστρατεία που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2014 ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων με σκοπό την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας σχετικά με την επιστροφή των γλυπτών και των μαρμάρων του Παρθενώνα αλλά και τις 2 εκδόσεις του Εικαστικού Ημερολογίου Καλλιτεχνών μελών του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων για το 2016. Ο κ. Μαρωνίτης είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει την καμπάνια και να παραδώσει το σχετικό υλικό αλλά και τα 2 Εικαστικά Ημερολόγια στα χέρια όλων των εκπροσώπων των χωρών που έλαβαν μέρος στη Συνέλευση καθώς και στον Πρόεδρο της 38ης Γεν. Συνέλευσης, κ. Stanley Mutumba Simataa.
Το συλλεκτικό φυλλάδιο έχει τυπωθεί στην Ελληνική, την Αγγλική, τη Γαλλική, τη Ρώσικη και την Κινεζική Γλώσσα ενώ περιέχει δηλώσεις σημαντικών προσωπικοτήτων όπως η Μελίνα Μερκούρη, η Μαριάννα Βαρδινογιάνη, ο Κωνσταντίνος Καβάφης, ο George Clooney, ο Sean Connery, ο Μπιλ Μάρεϊ, ο David Hill, o sir Στέλιος Χατζηαντωνίου κλπ, σχετικές με την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα με πρώτη εκείνη της κ. Bokova: “Στην UNESCO δημιουργήσαμε μία διακρατική επιτροπή για την Επανένωση των Μαρμάρων. Είναι θέμα δεοντολογίας και ηθικής η Επιστροφή τους. Όσοι επισκέπτονται το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης μένουν έκθαμβοι”. Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε εκτεταμένα στην προσπάθεια του Ομίλου για τον σκοπό αυτό, παρουσιάζοντας και την ιστοσελίδα που δημιούργησε ο Όμιλος με στόχο τη συγκέντρωση υπογραφών από όλο τον κόσμο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου