Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

JACQUES DUPHLY - αφιέρωμα στα 300 χρόνια από τη γέννησή του


Ο ανερχόμενος σολιστ πιάνου και συνθέτης Κώστας Αναστασόπουλος παρουσιάζει ένα ρεσιτάλ πιάνου - αφιέρωμα στα 300 χρόνια από τη γέννηση του Γάλλου συνθέτη Jacques Duphly (1715-1789) στην αίθουσα του Συλλόγου Ιμβρίων (Ελευθερίου Βενιζέλου 80- Ν.Σμύρνη), το ΣΑΒΒΑΤΟ 28 Νοεμβρίου και ώρα 20.00 Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ο Κώστας Αναστασόπουλος πήρε το δίπλωμα του πιάνου το 2003 από το Αττικό Ωδείο (τάξη Δημήτρη Τουφεξή) με την ανώτερη διάκριση (Άριστα παμψηφεί, πρώτο βραβείο και χρυσό μετάλλιο). Το 2005 έλαβε πρώτο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό πιάνου της Χ.Ο.Ν. Ολοκλήρωσε κύκλο μεταπτυχιακών στο Εθνικό Ωδείο με τη Ναταλία Μιχαηλίδου, με Άριστα παμψηφεί και πρώτη φορά δοθείσα διάκριση. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει/
συμμετάσχει σε πολλά σεμινάρια πιάνου των Δ.Τουφεξή, Ε.Σαραφιανού, O.Szabo, L.Boyadjieva, Στεφ.Νάσου, A.Marchand, B.Taneva, A.delle Vigne, Π.Τροχόπουλου, D.Lively, A.Lefevre, N.Lasserson, Δ.Ανούση, V.Viardo, F.Jacquinot, Κ.Παπαδάκη, Ε.Μουζάλα, Π.Γιαλλουράκη.
Παρακολούθησε επίσης μαθήματα με τον V.Sagaidachny και ένα χρόνο επιπλέον στην Ecole Normale de Musique de Paris με τη Ν.Μιχαηλίδου (τάξη Αθηνών). Ως συνοδός, έχει εργαστεί επί δεκαετία σε διάφορα ωδεία και παραστάσεις. Έχει δώσει επιτυχημένα ρεσιτάλ και συμμετείχε σε πολλές συναυλίες και φεστιβάλ, σε αθηναικές αίθουσες, στο Εθνικό Ωδείο, Αττικό Ωδείο, στο Ωδείο Αθηνών, Αίθουσα Athina Live- Ωδείο τέχνης Γ.Φακανάς, στο AnArt, στο Μέγαρο, στον "Παρνασσό", στο Σ.Ε.Φ, στη Στέγη Γραμμ.&Τεχνών, στην Κρήτη στο 1st International Aegean Arts Festival κ.α.
Ο Κώστας υποστηρίζει με ενθουσιασμό "μικρότερους" αλλά αξιόλογους συνθέτες, τα έργα των οποίων αδίκως δεν παίζονται συχνά. Έτσι, έχει στο ενεργητικό του πολλές πρώτες εκτελέσεις στην Ελλάδα. Επίσης πτυχιούχος αρμονίας με Άριστα παμψηφεί, είναι συνθέτης κομματιών για πιάνο, τα οποία έχουν αποσπάσει εντυπωσιακά σχόλια και κριτικές από σημαντικές μουσικές προσωπικότητες/καλλιτέχνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

https://www.facebook.com/events/1508190409473875/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου