Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017

TΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ - Συνεργασία του Φεστιβάλ Αθηνών και του Τρίτου Προγράμματος της Ε.ΡΑ

TΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Η φετινή συνεργασία του Φεστιβάλ Αθηνών και του Τρίτου Προγράμματος της Ε.ΡΑ ολοκληρώνεται την Κυριακή, 2 Ιουλίου (22.00) με τη μετάδοση, στο πλαίσιο της εκπομπής Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο (επιμέλεια και παρουσίαση: Μάρα Καλούδη), της τελικής μορφής της ραδιοφωνικής ηχογράφησης του θεατρικού έργου του Γιάννη Κωνσταντίνίδη «Ο οικοδιδάσκαλος ή το δικαίωμα στην αμεριμνησία», εμπνευσμένο από το έργο «Ο Οικοδιδάσκαλος» / “Der Hofmeister” του Jakob Michael Reinhold Lenz (1751 – 1792).
Την Παρασκευή 16 Ιουνίου, στο Studio C της Ελληνικής Ραδιοφωνίας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, το κοινό του Φεστιβάλ Αθηνών είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει ζωντανά τη διαδικασία της ραδιοφωνικής εγγραφής ενός θεατρικού έργου, σε πραγματικές συνθήκες, μια ηχογράφηση που διήρκεσε περίπου 4 ώρες, με διακοπές στη ροή, επαναλήψεις, απρόοπτα και όλα όσα περιλαμβάνονται σε μια ηχογράφηση με... θεατές.
Την Κυριακή, 2 Ιουλίου, οι φίλοι του Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τη ραδιοφωνική αυτή ηχογράφηση, στην τελική της μορφή, όπως προέκυψε μετά το μοντάζ. Η συνολική διάρκεια της εκπομπής είναι 2 ώρες και 45 λεπτά.
Το θεατρικό αυτό έργο του Γιάννη Κωνσταντινίδη κρίθηκε ως το αρτιότερο ανάμεσα σε περισσότερα από 80 έργα που έλαβε η καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ Αθηνών, ύστερα από πρόσκληση που έκανε σε πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς, στο πλαίσιο της υποστήριξης της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας.

Μουσική επιμέλεια: Νέστωρ Κοψιδάς
Οργάνωση παραγωγής: Άρης Πρωτοπαπάς – Μάρα Καλούδη
Επιμέλεια ήχου: Νίκος Θεοδωρακόπουλος
Ραδιοσκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος

Τους ρόλους ερμηνεύουν με την σειρά που ακούγονται οι ηθοποιοί:
Γεράσιμος Μιχελής: Αφηγητής, φον Ζάϊφενμπλάϊζε
Μιχάλης Οικονόμου: Λώϋφερ, Μπόλβερκ, Αμύγδαλος
Μανώλης Μαυρομματάκης: Χερ Μαγιόρ
Μάνος Βακούσης: Σφραγιδοφύλακας
Θέμις Μπαζάκα: φράου Μαγιορίν, φράου Μπλίζερ, Μάρτε
Τάσος Πυργέρης: κόμης Βερμούτ, φροντιστής του φον Ζάϊφενμπλάϊζε
Γιώργος Χριστοδούλου: Φριτς
Νάνσυ Σιδέρη: Γκούστχεν, Λίζε
Θανάσης Ζερίτης: Πάστορας Λώϋφερ, Βέντσεσλάους
Σταύρος Γιαννουλάδης: Πέτους

Επιμέλεια, παραγωγή, παρουσίαση: Mara Kaloudi.
Φωτογραφίες: Λευτέρης Σαμοθράκης


 Photos by Διονύσης Μαλλούχος
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου