Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017

Ο Χορός της Εξουσίας στο Κηποθέατρο Παπάγου

Σε τελικό σταδιο προβών και προετοιμασίας για το έργο " Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ" ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ ΚΛΥΤΑΙΜΝΗΣΤΡΑ ΟΡΕΣΤΗΣ που μαζί με τη "ΦΟΝΙΣΣΑ" αποτελούν το φετινό ρεπερτόριο του Θεάτρου Αιχμή και θα περιοδευσει στα σημαντικότερα φεστιβάλ της Αττικής και ολόκληρης της χώρας. Πρώτη παράσταση στο Φεστιβάλ Οίτης στις 10 Ιουλίου στον Τόπο Τεχνών Χώρα και Επίσημη πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Παπάγου Χολαργού στο ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ Παπάγου στις 17 ΙΟΥΛΙΟΥ. Σκηνοθεσία Γιάννης Νικολαΐδης σε μια θεατρική σύνθεση του Κώστα Πολιτόπουλου. πρωταγωνιστούν Φωτεινή Φιλοσόφου, Γιάννης Νικολαΐδης Λεωνίδας Αργυρόπουλος. Στα χορικά ο μπάσος Βασίλης Ασημακόπουλος.

Ο Οργανισμός Ελληνικού Θεάτρου Αιχμή παρουσιάζει στο Κηποθέατρο Παπάγου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Παπάγου-Χολαργού 2017, το έργο «Ο Χορός της Εξουσίας» ( Αγαμέμνων-Κλυταιμνήστρα-Ορέστης), σε σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαϊδη.

Πρόκειται για μια θεατρική σύνθεση του Κ. Πολιτόπουλου.
Τα πρόσωπα του μύθου των Ατρειδών, όταν τα πήρε ο Ποιητής και τα ξανάπλασε, έπαψαν νάναι σύμβολα μονάχα.
Γίνανε οντότητες, πλάσματα ζωντανά, αυθύπαρκτα και αυτόνομα, με σάρκα και με αίμα. Δεν τα αγγίζει ο χρόνος, ζουν και υπάρχουν πάντοτε εκτός της ιστορίας, σ ένα αέναο παρόν. Σήμερα επιστρέφουνε κι έχουν πολλά να πούνε. Θύματα και θύτες, ένοχοι κι αθώοι συγκρούονται και πάλι.
Καθένας προβάλλει τη δική του αλήθεια και διεκδικεί τη δικαίωση.
Στην πραγματικότητα συγκρούονται οι αντίρροπες δυνάμεις της ψυχής και του πνεύματος, της λογικής και του πάθους. Και μέσα από τις αντιθέσεις προβάλλει το καινούργιο σε μια εναρμόνια σύνθεση.
Οι ήρωες του δράματος συνομιλούν μεταξύ τους, αλλά απευθύνονται σε μας. Η συναρπαστική δράση και ο καίριος λόγος αφορούν το σήμερα. Ανοίγουν μια χαραμάδα από φως μέσα στη σκοτεινιά που βιώνουμε.

Συντελεστές:

Πρωταγωνιστούν: Φωτεινή Φιλοσόφου, Γιάννης Νικολαϊδης, Λεωνίδας Αργυρόπουλος.
Μονωδός ο μπάσος Βασίλης Ασημακόπουλος.
Σκηνικά κοστούμια: Όλγα Σχοινά
Μουσική επιμέλεια: Στέφανος Νικολαϊδης
Φωτισμοί: Στέφανος Κεραμιδάς
Εικαστική επιμέλεια: Agellakis digital
Διάρκεια 80 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου