Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017

Συζητώντας για Σινεμά με τους γείτονες: Βουλγαρία και Σερβία

Τον περασμένο Φεβρουάριο, η Ένωση Σκηνοθετών – Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου (ΕΣΠΕΚ) ξεκίνησε μια σειρά παρουσιάσεων και συζητήσεων σχετικά με την κινηματογραφική πολιτική που ακολουθείται σε αντίστοιχες με την Ελλάδα Ευρωπαϊκές χώρες.
Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι να αντληθούν πληροφορίες, ιδέες και συμπεράσματα, σχετικά με την ανάπτυξη και εξωστρέφεια της εγχώριας κινηματογραφικής παραγωγής και διανομής, την προσέλκυση ξένων παραγωγών, αλλά και τη σύγχρονη κινηματογραφική παιδεία.
Μετά την πρώτη επιτυχή ημερίδα με καλεσμένη την πρώην Υπουργό Πολιτισμού της Ρουμανίας, Κα Corina Suteu, που συντελέστηκε με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, η ΕΣΠΕΚ συνεχίζει με καλεσμένους αυτή την φορά, τον Kamen Balkanski, Διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Κινηματογράφου της Βουλγαρίας και τον Boban Jetvic, Διευθυντή του Κέντρου Κινηματογράφου της Σερβίας.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Ιουνίου στις 12:00 στον κινηματογράφο Άστορ (Σταδίου 28, είσοδος από στοά Κοραή) και στην συζήτηση θα συμμετέχει και η Γενική Διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Κα Ηλέκτρα Βενάκη.
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα κύρια σημεία λειτουργίας των τριών Κέντρων Κινηματογράφου (παραγωγή, διανομή, συμπαραγωγές), η συμμετοχή των τριών χωρών σε προγράμματα όπως το See Cinema Network και το Media, καθώς και οι δυνατότητες συνεργασίας ανάμεσα τους.
Την συζήτηση που θα ακολουθήσει θα συντονίσει η δημοσιογράφος Λήδα Γαλανού, ενώ όλες οι εισηγήσεις θα πραγματοποιηθούν στα αγγλικά, χωρίς ταυτόχρονη μετάφραση.


Τετάρτη 28 Ιουνίου στις 12:00 στον κινηματογράφο Άστορ 
ΣΤΑΔΙΟΥ 28 (ΣΤΟΑ ΚΟΡΑΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου