Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017

Ευάγγελος Χριστόπουλος, όμποε - Ευάγγελος Μπουντούνης, κιθάρα


2017 Μουσικές στιγμές στον Άγιο Παύλο

Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου
Φιλελλήνων 27, Σύνταγμα

Σάββατο 24 Ιουνίου, ώρα 21:00 

Όμποε και Κιθάρα

Ευάγγελος Χριστόπουλος - Ευάγγελος Μπουντούνης

Ένας σπάνιος συνδυασμός οργάνων, ένα ντουέτο όμποε και κιθάρας, ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν, απὸ τον Ευάγγελο Χριστόπουλο και τον Ευάγγελο Μπουντούνη.
Το Όμποε με την Κιθάρα είναι ένας γοητευτικός συνδυασμός, που δεν τον συναντάμε συχνά στην παγκόσμια μουσική. Αυτὸς είναι και ο λόγος ποὺ υπάρχουν ελάχιστα έργα για αυτὰ τα δύο όργανα.

Το Σάββατο 24 Ιουνίου, οι δυο δεξιοτέχνες μουσικοί, θα ερμηνεύσουν, στην Αγγλικανική Εκκλησία Αθηνών, έργα απὀ όλες τις εποχὲς της μουσικής δημιουργίας (Αναγέννηση, Μπαρόκ, Κλασσική, Ρομαντική και Σύγχρονη), τα περισσότερα σε δικές τους διασκευές.

Ο ομποΐστας και παιδαγωγός Ευάγγελος Χριστόπουλος διετέλεσε 1ο όμποε στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών επί 40 χρόνια, και μέλος του Ελληνικού Κουιντέτου Πνευστών. Έχει συμπράξει ως σολίστ με ορχήστρες στην Ελλάδα και διεθνώς, και έχει συμμετάσχει σε γαλλικά φεστιβάλ και περιοδείες σε πόλεις της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Στο βιογραφικό του περιλαμβάνονται πολλές ηχογραφήσεις για το θέατρο και τον κινηματογράφο (συνεργάζεται τακτικά με την Ελένη Καραΐνδρου), οι οποίες έτυχαν θερμής υποδοχής από τη διεθνή κριτική, ενώ πολλοί Έλληνες δημιουργοί έχουν συνθέσει έργα ειδικά γι' αυτόν.

Ο κιθαρίστας και παιδαγωγός Ευάγγελος Μπουντούνης έχει τιμηθεί με πρώτα βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς κιθάρας, έχει εμφανιστεί σε συναυλίες και ρεσιτάλ στην Ελλάδα, στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες, σε χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης καθώς και στον Καναδά και τις Η.Π.Α. Έχει γράψει και εκδώσει βιβλία, ενώ έχει διασκευάσει, δακτυλοθετήσει και επιμεληθεί ένα μεγάλο μέρος από το ρεπερτόριο της κιθάρας, και έχει εμπλουτίσει με τις συνθέσεις του το ρεπερτόριο του οργάνου. Από το 1996 είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών. Το 1984 δημιούργησε και διευθύνει τους «Κιθαριστές» πρωτότυπη ορχήστρα με κιθάρες, με τους οποίους έχουν κυκλοφορήσει έξι CDs, τα περισσότερα σε ζωντανές ηχογραφήσεις. Συνδυασμό των καλλιτεχνικών και διδακτικών του δραστηριοτήτων αποτελούν τα Φεστιβάλ Κιθάρας Ρεθύμνου, Ιωαννίνων, Πατρών, Ηρακλείου κ.λπ. των οποίων υπήρξε εμπνευστής και δημιουργός, αλλά και ο βασικός καθηγητής στα σεμινάρια που λειτούργησαν στα πλαίσια τους.

"Μουσικές στιγμές στον Άγιο Παύλο"
Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου - Φιλελλήνων 27, Σύνταγμα

Η πρωτότυπη σειρά συναυλιών "Μουσικές στιγμές στον Άγιο Παύλο", εγκαινιάστηκε το 2016 και μετά την επιτυχημένη παρουσίαση 30 συναυλιών, συνεχίζεται και το 2017, σε έναν χώρο περίφημης ακουστικής, που αγκαλιάζει όλα τα είδη της μουσικής. Με καλεσμένους μια πλειάδα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, οι διοργανωτές παρουσιάζουν έργα του κλασικού ρεπερτορίου καθώς και μουσικές του κόσμου όλων των εποχών, δημιουργώντας μια μοναδική οικειότητα μεταξύ ερμηνευτών και κοινού.

Πληροφορίες - Κρατήσεις
Υπηρεσία εισιτηρίων: 2107234567
Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου
www.ticketservices.gr
Καταστήματα Public

Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ (γενική είσοδος), 10 ευρώ (μειωμένο) για παιδιά

Διοργάνωση και επικοινωνιακή προβολή: specs ‘n’ arts
Παραγωγή: Αrte Αtene


https://www.facebook.com/events/1719085275051401/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου