Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017

35ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Πρέβεζας

Η Χορωδία Πρέβεζας «Αρμονία» σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις του 35ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Πρέβεζας, στα πλαίσια του οποίου θα διενεργηθεί και ο 23ος Διεθνής Διαγωνισμός Χορωδιακής Μουσικής, από τις 6 έως τις 9 Ιουλίου 2017 στην Πρέβεζα. Το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Πρέβεζας ανοίγει για 35η συνεχόμενη φορά την αυλαία του. Για 23η συνεχή χρόνια θα πραγματοποιηθεί ο Διεθνής Διαγωνισμός Χορωδιακής Μουσικής (Δ. Δ. Χ. Μ.). Ο 23ος Δ. Δ. Χ. Μ. έχει σαν σκοπό την καθιέρωση και εδραίωση του θεσμού, με στόχο την προαγωγή της χορωδιακής μουσικής, την ανάπτυξη του πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου και την καλλιέργεια του μουσικού αισθήματος. Περίπου 350 χορωδίες από όλο τον κόσμο έχουν κατά καιρούς συμμετάσχει στις εκδηλώσεις του, ενώ κορυφαίες μουσικές προσωπικότητες από την Ελλάδα κι όλο τον κόσμο έχουν κατά καιρούς κοσμήσει το πάνελ της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής του. Σήμερα, συγκαταλέγεται ως ένα από τα εγκυρότερα φεστιβάλ και διαγωνισμούς στην Ευρώπη με διεθνή ακτινοβολία και κύρος.
Σημεία ιδιαίτερης προσοχής
 Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής λήγει την 30η Απριλίου 2017.  Στον 23ο Δ. Δ. Θ. Μ. μπορούν να λάβουν μέρος μόνο ερασιτεχνικές χορωδίες (αυτός ο περιορισμός δεν ισχύει και για τους μαέστρους).  Οι εκδηλώσεις του διαγωνιστικού μέρους πραγματοποιούνται στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ι. Μ. Πρέβεζας, ενώ οι υπόλοιπες φεστιβαλικές εκδηλώσεις γίνονται σε διάφορα σημεία της πόλης μας, όπως το Δημοτικό Κηποθέατρο, το Ωδείο της Αρχαίας Νικόπολης, το Θέατρο Βράχων στο Νταμάρι του Αγίου Θωμά, κ. α.

Κατηγορίες του διαγωνισμού
Τα χορωδιακά συγκροτήματα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε παραπάνω από μία κατηγόριες. Σε περίπτωση που μία χορωδία επιθυμεί να λάβει μέρος σε περισσότερες από μία κατηγορίες, θα πρέπει να συμπληρώσει ξεχωριστή αίτηση συμμετοχής για κάθε κατηγορία που θα συμμετέχει. Οι διαγωνιστικές κατηγόριες έχουν ως εξής:
 Κατηγορία A: Μικτές Χορωδίες με ελάχιστο όριο 22 μέλη. Μέγιστο όριο απεριόριστο.
 Κατηγορία B: Χορωδίες Όμοιων Φωνών (ανδρικές ή γυναικείες) με ελάχιστο όριο 22 μέλη. Μέγιστο όριο απεριόριστο.
 Κατηγορία C: Παιδικές Χορωδίες με ελάχιστο όριο 22 μέλη. Μέγιστο όριο απεριόριστο (ανώτατο όριο ηλικίας: 17 έτη).
 Κατηγορία D: Χορωδίες Δωματίου (μικτά, ανδρικά ή γυναικεία σύνολα) με μέγιστο όριο 20 μέλη.
 Κατηγορία E: Νεανικές Χορωδίες (μικτές ή γυναικείες) με ελάχιστο όριο 22 μέλη. Μέγιστο όριο απεριόριστο. (ανώτατο όριο ηλικίας: 25 έτη).
 Κατηγορία F: Χορωδίες όλων των ειδών με ελεύθερο πρόγραμμα.

Συμμετοχή εκτός διαγωνισμού - Για χορωδίες που δεν επιθυμούν να διαγωνιστούν αλλά θέλουν να πάρουν μέρος στο Φεστιβάλ.

Εισαγωγή
Το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Πρέβεζας είναι ένας θεσμός υψηλής καλλιτεχνικής αξίας στον ελληνικό και διεθνή χώρο της χορωδιακής μουσικής. Περισσότερες από 350 χορωδίες από όλο τον κόσμο έχουν τραγουδήσει στη σκηνή αυτού του Φεστιβάλ και πολλές καλλιτεχνικές προσωπικότητες έχουν τιμήσει την κριτική επιτροπή με την παρουσία τους, διασφαλίζοντας την εγκυρότητα των διαδικασιών και των αποτελεσμάτων. Συμμετοχή Όλα τα είδη χορωδίας μπορούν να λάβουν μέρος στο μη-διαγωνιστικό κομμάτι του Φεστιβάλ. Με γνώμονα τη διάδοση του Φεστιβάλ διεθνώς, σας εγγυόμαστε ότι θα βρείτε έναν ελκυστικό προορισμό που συνδυάζει την υψηλή καλλιτεχνική ποιότητα και αξία και συνάμα τα οφέλη μιας πανέμορφης περιοχής, γεμάτη με αρχαιολογικούς χώρους και φυσικές ομορφιές. Μένοντας στην Πρέβεζα, θα έχετε τη δυνατότητα για ημερήσιες εκδρομές και εξορμήσεις στις γύρω περιοχές και την ευρύτερη περιοχή του νομού μας.

Οργάνωση
Η συμμετοχή εκτός διαγωνισμού δίνει την ευκαιρία στις χορωδίες να δώσουν συναυλίες σε διάφορα μέρη της πόλης και να γνωριστούν με άλλες χορωδίες, να δουν τις ομορφιές της περιοχής και να παρακολουθήσουν τα δρώμενα του Φεστιβάλ. Οι χορωδίες αυτές μπορούν να οργανώσουν μόνοι τους τις τουριστικές τους δραστηριότητες αλλά παρακαλούνται να ενημερώσουν την οργανωτική επιτροπή όταν θα διαμορφώνεται το πρόγραμμά τους για να μην συμπίπτει με το πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

Πρόγραμμα
Το μέρος και η ώρα των μη-διαγωνιστικών συναυλιών θα ρυθμιστεί από την οργανωτική επιτροπή η οποία θα επιλέξει και τις χορωδίες που θα λάβουν μέρος σε κάθε συναυλία. Τα κομμάτια που θα παρουσιάσει η κάθε χορωδία θα είναι δικές της επιλογές (κατά προτίμηση θρησκευτικά ή φολκλόρ κομμάτια) και θα τα ερμηνεύσει “a cappella” σε διάρκεια 10-15 λεπτών.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας
Χορωδία Πρέβεζας “Αρμονία”

Ταχυδρομική Θυρίδα 29 Τ.Κ. 48100, Πρέβεζα
Τηλ.: (2682) 0 24915 / 0 29852 Fax: (2682) 0 29852 E-mail: armonia4@otenet.gr, prevezachoralfestival@gmail.com, ckitsou30@yahoo.gr
Ή να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας στο http://prevezafest.blogspot.gr/


https://www.facebook.com/events/1214565938662237/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου