Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017

"Κύκλωπας" του Ευριπίδη - Παντελής Δεντάκης - Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

"Κύκλωπας" του Ευριπίδη 
Παντελής Δεντάκης 
Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου
21 - 22 Ιουλίου 2017

Ένας κόσμος αντρικός, ωμός και βίαιος, κόσμος αλληλοεξόντωσης και ανθρωποφαγίας, όπου το δίκαιο ορίζεται από τον εκάστοτε ισχυρό. Στη χώρα των Κυκλώπων ο ξένος δεν περιθάλπεται, δεν φιλοξενείται, γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης ή κατασπαράσσεται. Εκεί δεν μπορείς να είσαι ούτε καλός ούτε κακός. Εκεί μπορείς να είσαι μόνο φοβισμένος και απελπισμένος ή σκληρός και ανελέητος. Τα πρόσωπα του Ευριπίδη ακροβατούν ανάμεσα στην ελαφράδα, τη γελοιότητα, την πονηριά, τον καιροσκοπισμό, την ηθική παρακμή, την αγριότητα. Γελοιοποιούν και γελοιοποιούνται. Συντρίβουν και συντρίβονται. Η παράσταση, με αποκλειστικά γυναικεία διανομή, διερευνά αυτόν τον άκρως αντρικό κόσμο, μέσα από τη γυναικεία φύση. Μέσα από τον ψυχισμό, τα εκφραστικά μέσα, το σώμα της γυναίκας. Και αναζητά την ισορροπία ανάμεσα στο σοβαρό και το γελοίο, ανάμεσα στο σπλάτερ και την κωμωδία.
Μετάφραση: Παντελής Μπουκάλας
Σκηνοθεσία: Παντελής Δεντάκης
Παίζουν: Στεφανία Γουλιώτη (Κύκλωπας), Άννα Καλαϊτζίδου (Οδυσσέας),
Κατερίνα Λυπηρίδου (Σιληνός), Νεφέλη Μαϊστράλη, Μαρία Μοσχούρη, Αμαλία Νίνου, Μυρτώ Πανάγου, Ελένη Τσιμπρικίδου (Σάτυροι).
Στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, 21 - 22 Ιουλίου 2017
Εισιτήρια: στα Κεντρικά εκδοτήρια του Ελληνικού Φεστιβάλ (Πανεπιστημίου 39, εντός στοάς Πεσμαζόγλου), στο 210 32 72000 και στο www.greekfestival.gr
http://bit.ly/pantelis-dentakis-gr
Trailer - Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Κωνσταντάτος
Infographics: Γιώργος Καραγιώργος
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Χριστοδούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου