Σάββατο 2 Μαΐου 2020

Η Γυναίκα δίχως Σκιά» του Ρίχαρντ Στράους στο site του Μεγάρου

Δείτε την όπερα «Η Γυναίκα δίχως Σκιά» του Ρίχαρντ Στράους αύριο, Σάββατο 2 Μαΐου, 21:30, στο site του Μεγάρου http://www.megaron.gr/default.asp?pid=422&la=1
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, εποπτευόμενος φορέας του ΥΠΠΟΑ, συμμετέχει ενεργά στην πρωτοβουλία του Υπουργείου να προσφέρει ψηφιακό πολιτιστικό υλικό σε όλους.
Η «Γυναίκα δίχως σκιά» του Ρίχαρντ Στράους είναι από τα πιο φιλόδοξα έργα στην ιστορία του οπερατικού ρεπερτορίου. Η μουσική πυκνότητα και η σκηνική δραματικότητα αποτέλεσαν και εξακολουθούν να αποτελούν πρόκληση για μαέστρους, τραγουδιστές, σκηνοθέτες και σκηνογράφους.
Έργο μεγαλειώδες στη σύλληψη και φιλόδοξο στην εκτέλεσή του, υψηλότατης έμπνευσης και παραμυθένιας πλοκής, η «Γυναίκα δίχως σκιά» έχει κεντρική θέση στο έργο του Ρίχαρντ Στράους και ίσως αποτελεί το κορυφαίο σημείο της συνεργασίας δύο πολυτάλαντων δημιουργών: του συνθέτη Στράους και του ποιητή Ούγκο φον Χόφμανσταλ. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Βιέννη στις 10 Οκτωβρίου 1919 κι έκτοτε ανεβαίνει σπανίως, προκαλώντας κάθε φορά το ενδιαφέρον των μουσικόφιλων και των μουσικοκριτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου