Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Χορωδία της ΕΡΤ: Μουσικό δρώμενο στο Νοσοκομείο του Ρίου

Μια ξεχωριστή συναυλία από την χορωδία της ΕΡΤ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Μαΐου στις 6.30 το απόγευμα στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο.

Η μουσική, ως κοινός παγκόσμιος κώδικας για να μοιραστούμε συναισθήματα, διαθέσεις και κυρίως ελπίδα για το μέλλον, λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος για όλους τους ανθρώπους στις ημέρες που ζούμε. Επιστρέφοντας σταδιακά σε ρυθμούς καθημερινότητας, δεν ξεχνάμε όλους όσοι έθεσαν εαυτόν υπεράνω και εργάστηκαν αδιάκοπα, προσφέροντας τα μέγιστα στους συνανθρώπους μας που βρέθηκαν σε ιατρική ανάγκη.

Η εκδήλωση γίνεται κατόπιν πρωτοβουλίας-πρόσκλησης του Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη και η οποία βρήκε άμεσα την ανταπόκριση της Διεύθυνσης Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ.

Πρόκειται για ένα μουσικό γεγονός που αποτελεί ελάχιστη ένδειξη τιμής και αναγνώρισης του έργου του συνόλου του υγειονομικού προσωπικού, που τους τελευταίους μήνες δίνει καθημερινή μάχη για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης κατά του κορονοϊού.

Στιγμές χαράς σε ανήσυχους καιρούς
Η συναυλία θα λάβει χώρα στον υπαίθριο χώρο του Νοσοκομείου, ώστε να τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ1, αμέσως μετά την τακτική ενημέρωση για τον κορονοϊό και πριν από το δελτίο ειδήσεων στις 7.00 το απόγευμα.

Υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Κτιστάκη και με τη συνοδεία του Θάνου Μαργέτη στο πιάνο, η Χορωδία της ΕΡΤ θα ερμηνεύσει γνωστά και αγαπημένα τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Σταύρου Ξαρχάκου και Γιάννη Κωνσταντινίδη, καθώς και χορωδιακά θρησκευτικά τραγούδια (Spirituals), καλύπτοντας ευρύ ρεπερτόριο, που ξεκινά από το παραδοσιακό τραγούδι και φτάνει μέχρι τη δυτική θρησκευτική μουσική.

Μέσα από τραγούδια που γιατρεύουν την ψυχή, συντροφεύουμε τους ασθενείς του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών και λέμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό, σε μια προσπάθεια να προσφέρουμε στιγμές χαρές και χαλάρωσης μέσα στις δύσκολες βάρδιες.

Το να είμαστε μέρος της ημέρας τους, έστω και για 30 λεπτά, είναι μια υπέροχη εμπειρία.

Συμμετέχουν:
SOPRANO:Σταυρούλα Γιαννακοπούλου, Μαρία Ζαβίτσα,
Σοφία Λεκατσά, Λη Χιαν Οκ, Έλλη Μουχτάρη
ALTO: Κλεονίκη Δεμίρη, Σοφία Πετρίδη, Αντωνία Τζίτζικα,
Κυριακή Τροχάνη
TENORI:Κώστας Ζαμπούνης, Γιώργος Κυριαζής, Γιάννης Φίνας, Παναγιώτης Φίνας
BASSI: Σέργιος Βούδρης
Παναγιώτης Ζαβίτσας,Νίκος Ζιάζιαρης.

Στο πιάνο: ο Θάνος Μαργέτης

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΧΟΡΩΔΙΑΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΤΙΣΤΑΚΗΣ

https://www.facebook.com/events/254808052387286/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου