Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Μένουμε Σπίτι - Ακούμε Τρίτο

#Μένουμε ...Τρίτο, η επόμενη φάση του #Μένουμε Σπίτι - Ακούμε Τρίτο, της εκπομπής που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες που δεν πηγαίνουν σχολείο λόγω καραντίνας, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς, αλλά και όλους τους μουσικόφιλους. Μεταδίδεται κάθε Πέμπτη (11.30 π.μ. - 12.00, Διονύσης Μαλλούχος στο μικρόφωνο και τις μουσικές επιλογές) και είναι μια ιδέα που είχαν οι μουσικοί και εκπαιδευτικοί Αθηνά Τασούλα Athina TasoulaΔημήτρης Σινάνογλου και Σοφία Σβάρνα Sofia Svarna και αγκάλιασε το Τρίτο Πρόγραμμα 90,9
Ακούγονται:
Ο Μαθητευόμενος Μάγος του Paul Dukas με τον Arturo Toscanini να διευθύνει τη Συμφωνική Ορχήστρα του NBC, έργο προγραμματικής μουσικής, γνωστό από την κινηματογραφική "Φαντασία" του Disney.
https://vimeo.com/7878564
Ο Χορός της Ζαχαρένιας Νεράιδας από τη μουσική μπαλέτου Καρυοθραύστης του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι σε εκδοχή για glass harp, δηλαδή δεκάδες ...ποτήρια με διαφορετικές διαστάσεις και συχνότητα δόνησης (ή και ποσότητα νερού) και 2 ερμηνευτές (Glass Duo)!
"Η γάτα που χορεύει βαλς" οπου η ορχήστρα ...νιαουρίζει και έργο στο οποίο σολίστ είναι μια γραφομηχανή του Leroy Anderson με τον Frederick Fennell να διευθύνει την Ορχήστρα Eastman-Rochester Pops.
"Μελωδία Γραφομηχανής" γράφει και ο συνθέτης Γιώργος Κουμεντάκης / Giorgos Koumendakis για ένα βιολί που προσπαθεί να συντάξει μια επιστολή στον σπουδαίο συνθέτη Ιάνη Ξενάκη, μουσική που εξελίσσεται σε ποντιακό Πυρρίχιο Χορό. Ερμηνεύει ο Σέρτζιου Ναστάζα.
Το παραδοσιακό τραγούδι "Μ' αγαπάς γαρουφαλιά μου" από την Αγιάσο της Λέσβου τραγουδά η χορωδία Animato.
Τον ήχο σήμερα φροντίζει ο Σπύρος Ηλιάδης.
Συντονιστείτε στο Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 και κατά τόπους συχνότητες.
Διαδικτυακά: https://webradio.ert.gr/trito/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου