Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

«Ελευθέριος Βενιζέλος: η διαμόρφωση της πολιτικής σκέψης του. Ιδεολογικές αφετηρίες και επιρροές»



Γνώστης της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, ιδιαίτερα της πολιτικής θεωρίας του Αριστοτέλη και της ιστοριογραφίας του Θουκυδίδη, ο Ελευθέριος Βενιζέλος παρακολούθησε τα σύγχρονά του ιδεολογικά ρεύματα και αξιοποίησε κριτικά τα ιδεώδη του φιλελευθερισμού, προσαρμόζοντάς τα δημιουργικά στην ελληνική πραγματικότητα.
Το συλλογικό έργο, «Ελευθέριος Βενιζέλος: η διαμόρφωση της πολιτικής σκέψης του. Ιδεολογικές αφετηρίες και επιρροές» (επιστημονική επιμέλεια: Νικόλαος Εμμ. Παπαδάκης), εκδόθηκε το 2014 με αφορμή τα 150 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου πολιτικού, από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και το Εθνικό Ίδρυμα "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος".
Παρακολουθήστε την παρουσίαση της έκδοσης, που έγινε τον Δεκέμβριο του 2014, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Βουλής των Ελλήνων με κεντρικούς ομιλητές τον Θάνο Βερέμη, ομότιμο καθηγητή Πολιτικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, τον Νικόλαο Παπαδάκη, γενικό διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Βενιζέλος», και τον Ευάνθη Χατζηβασιλείου, αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
https://www.youtube.com/watch?v=eofuWmp0lAw
Ο τόμος διατίθεται από τα σημεία πώλησης των εκδόσεων του Ιδρύματος της Βουλής https://tinyurl.com/ycugzj3u καθώς και από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα: https://tinyurl.com/yc3o33or

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου