Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

Βραβεύσεις μουσικών από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων στην συναυλία Ορατόριο: «Το Τραγούδι των Εθνών» του Παναγιώτη Καρούσου

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019. Βραβεύτηκαν οι νέοι ταλαντούχοι μουσικοί που ερμήνευσαν το Ορατόριο: «Το Τραγούδι των Εθνών» του Παναγιώτη Καρούσου υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Φαίδρας Γιαννέλου, από τον Ιωάννη Μαρωνίτη πρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων στον Πολυχώρο Άννα & Μαρία Καλουτά.
Οι βραβευθέντες μουσικοί των μουσικών συνόλων της Ελληνικής Συμφωνικής Ορχήστρας ήταν:
Φλάουτο: Μάρθα Γκόλια. Όμποε: Ζωή Βαφειάδη. Κλαρινέτο: Κώστας Σιραγάκης. Φαγκότο: Ειρήνη Τσικρίκη. Κόρνο: Αγγελική Πουλημένου. Τρομπέτα: Στέφανος Δαφνής. Τρομπόνι: Πέτρος Καρατσόλης. Τύμπανα: Θεοδώρα Τσιτσιμπή. Κρουστά: Ευαγγελία Μήλιου. Βιολιά Ι: Αντώνης Πρέκας, Νίκος Πανάς, Αλέξης Βουτουρής. Βιολιά ΙΙ: Εύη Δήμου, Φίλιππος Τριπικέλης. Βιόλα: Αριάδνη Πράπα. Βιολοντσέλο: Αγγέλικα Ριζοπούλου. Κοντραμπάσο: Αριάδνη Σταθουλοπούλου.
Η σπουδαία μαέστρος Φαίδρα Γιαννέλου διεύθυνε το Ορατόριο: «Το Τραγούδι των Εθνών» του Παναγιώτη Καρούσου, με τους καταπληκτικούς σολίστ της όπερας, Ειρήνη Κώνστα και Βασίλης Ασημακόπουλος, την Χορωδία Εκπαιδευτικών Μουσικής Περιφέρειας Αττικής «Choremus» και Χορωδία Αποφοίτων Μουσικού Σχολείου Παλλήνης, και η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα αξιόλογων νέων μουσικών.
Η εκπληκτική συναυλία που διοργανώθηκε από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και ήταν αφιερωμένη στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, παρουσιάστηκε με τεράστια επιτυχία στο κατάμεστο θέατρο του Πολυχώρου του Δήμου Αθηναίων «Άννα-Μαρία Καλουτά» σε ένα θερμό κοινό που χειροκροτούσε συνέχεια και φώναζε μπράβο στους καλλιτέχνες.
Την συναυλία παρουσίασε ο Ιωάννης Μαρωνίτης, Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων. Χαιρετισμό έδωσαν η Μαρία Τσιάντη διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Τσόγκα, ο Γιώργος Τσούκαλης, ιδιωτικός ερευνητής και σύμβουλος πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO Πειραιώς και Νήσων, και προλόγισε ο συνθέτης Παναγιώτης Καρούσος.
Το «Τραγούδι των Εθνών» του Παναγιώτη Καρούσου είναι ένα ορατόριο αφιερωμένο στον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών. Πρωτοπαρουσιάστηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά με την συνεργασία του τμήματος του ΟΗΕ, (ICAO) υπό την αιγίδα της UNESCO Canada, και με την χρηματοδότηση του Δήμου του Μόντρεαλ με μεγάλη επιτυχία.
Ο Πρόεδρος του ICAO, Assad Kotaite μετά την συναυλία δήλωσε τα εξής: "Tο έργο του Παναγιώτη Καρούσου είναι ένα αριστούργημα της τέχνης που μας μεταφέρει το μήνυμα της ομόνοιας και ειρήνης, ένας μεγαλειώδης ύμνος αφιερωμένος στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών".
Το Τραγούδι των Εθνών είναι ένα ορατόριο για συμφωνική ορχήστρα, χορωδία μικτή, και δυο σολίστες σοπράνο και μπάσο. Αποτελείται από 6 μελοποιημένα ποιήματα που αντιπροσωπεύουν τις 6 επίσημες γλώσσες των Ηνωμένων Εθνών:
Ρωσικά «Ο τραγουδιστής» Αλεξάντρ Σεργκέγεβιτς Πούσκιν, Κινέζικα « Μια μέρα της Άνοιξης» Li Po, Αραβικά «Θεία Μουσική» Χαλίλ Γκιμπράν (La voix de l’éternelle sagesse), Ισπανικά «Canción del gitano apaleado» Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, Γαλλικά «Η Άρπα των Τραγουδιών» Λαμαρτίνος, Αγγλικά «I Hear America Singing» Walt Whitman
Το έργο και οι ερμηνευτές καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό.

 
 
 




























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου