Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Δημοτικό Γηροκομείο - Κέρκυρας

Με τον δήμαρχο Κέρκυρας και πρόεδρο του Δημοτικού Γηροκομείου - Κέρκυρας Κωνσταντίνο Νικολούζο συναντήθηκε, σήμερα στο γραφείο του, στις Αλυκές Ποταμού, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το οξύ κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ίδρυμα, το οποίο στεγάζεται εδώ και χρόνια σε ένα παλαιό και ακατάλληλο μισθωμένο κτίριο στο Πέραμα.
Τα μέλη του δ.σ με επικεφαλής τον κ. Νικολούζο ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη ότι είναι σε φάση εκπόνησης η μελέτη για την κατασκευή ενός νέου σύγχρονου Δημοτικού Γηροκομείου δυναμικότητας 80 κλινών, το οποίο θα ανεγερθεί σε ιδιόκτητο οικόπεδο 10 στρεμμάτων (περιοχή Καμπανιόλου), ώστε το ίδρυμα να αποκτήσει τη δική του στέγη.
Ο κ.Γαλιατσάτος δήλωσε ότι η Περιφέρεια θα στηρίξει την προσπάθεια ζητώντας την επίσπευση της ολοκλήρωση της μελέτης, ώστε να ενταχθεί άμεσα το έργο για χρηματοδότησή είτε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ιόνια Νησιά 2014 – 2020 είτε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Παράλληλα το προεδρείο έθεσε υπ’ όψιν του Περιφερειάρχη τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο υπάρχον κτίριο, ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες λειτουργίες του και αφορούν σε ελαιοχρωματισμούς, αντικαταστάσεις κουφωμάτων, στεγανοποίησης, αντικατάσταση τουαλετών ζητώντας την στήριξη της ΠΙΝ για την πραγματοποίησή τους.
Σημειώνεται ότι σήμερα στο Γηροκομείο φιλοξενούνται 33 τρόφιμοι.

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου