Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Αύξηση της τάξεως του 37% παρουσίασε ο τουρισμός στην Αίγυπτο

Αισθητή αύξηση της τάξεως του 37% παρουσίασε κατά το 2018 ο τουρισμός στην Αίγυπτο, καταγράφοντας 11,3 εκατομμύρια αφίξεις τουριστών. 
Το μέγεθος αυτό υπερέχει σημαντικά των 8,3 εκατομμυρίων αφίξεων του 2017. Τα στοιχεία αυτά, που καταγράφονται μέσα από έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και δημοσιεύει ο αιγυπτιακός Τύπος, μεταφέρουν έντονα την αισιοδοξία των τουριστικών εκπροσώπων της Χώρας του Νείλου, που βλέπει σιγά – σιγά αλλά σταθερά, να προσεγγίζει τα μεγέθη αφίξεων προ της επανάστασης του 2011, τότε που οι τουριστικές αφίξεις έφθαναν τα 14,7 εκατομμύρια. 
Αποτέλεσμα της αύξησης του τουρισμού είναι η μεγάλη ανάκαμψη της οικονομίας. Τα τοπικά μέσα υποστηρίζουν ότι «η αύξηση κατά 37% σε ετήσια βάση, έρχεται ως αποτέλεσμα των συνεχών προσπαθειών της Αιγύπτου να αναζωογονήσει τον τουριστικό τομέα μέσω της διαφοροποίησης των περιηγήσεων και των μορφών τουρισμού που προσφέρονται στη χώρα». Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, «οι Ευρωπαίοι τουρίστες ήρθαν στην κορυφή, με περίπου 6,9 εκατομμύρια Ευρωπαίους να επισκέπτονται την Αίγυπτο», σύμφωνα με τον Οικονομικό Σύμβουλο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Σαΐντ Μπατούτι. 
«Επιπλέον, 3 εκατομμύρια τουρίστες προέρχονταν από αραβικές χώρες, ενώ περίπου 669.000 προέρχονταν από ασιατικές χώρες. Επίσης, 456.000 επισκέπτες έφτασαν στην Αίγυπτο από την Αμερική και περίπου 166.000 προέρχονταν από αφρικανικές χώρες».
https://ekalexandria.org/…/afxisi-aigyptioakou-tourismou-3…/


Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας _ΕΚΑ_Greek Community of Alexandria

EKALEXANDRIA.ORG

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

International Video Poetry Festival #11