Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

La Bohème / Κασσάνδρα Δημοπούλου / Τζένη Δριβάλα / Φίλιππος Μοδινός / Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

GIACOMO PUCCINI: LA BOHÈME

Διοργάνωση: ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΥΡΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (SKULL OF YORICK PRODUCTIONS)

23 Φεβρουαρίου 2019
Σαβ 20:30 (ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1)

ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΥΡΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (SKULL OF YORICK PRODUCTIONS) / ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΑ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΘΗΝΩΝ / OPERA CLASSICA EUROPA / ΔΗ.ΠΕ. ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ / ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΣΕΡΒΙΩΝ / ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ / ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΥΪΝΤΑ

Μετά την τεράστια επιτυχία του Οκτωβρίου, 2018, η πιο αγαπημένη από το κοινό όπερα του μεγάλου Ιταλού Συνθέτη Τζάκομο Πουτσίνι Λα Μποέμ (La Bohème) ανεβαίνει για μία μόνο παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 23 Φεβρουαρίου 2019. Η Εταιρία Λυρικού Θεάτρου Ελλάδος, και πάλι ενώνει τις δυνάμεις της με την Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών και την Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης, μετά την πολύ επιτυχημένη συνεργασία τους στο Φεστιβάλ Αθηνών με την όπερα Περουζέ του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, ενώ τα κοστούμια προσφέρει για άλλη μία φορά η Opera Classica Europa μετά από τα υπέροχα κοστούμια που προσέφερε για την Τόσκα της Εταιρίας Λυρικού Θεάτρου Ελλάδος στο Μ1 τον Νοέμβριο/Μάρτιο, 2017. Το λιμπρέτο έχει γραφτεί από τον Λουίτζι Ίλλικα και τον Τζιουζέππε Τζιακόζα βασισμένο στο έργο Σκηνές της ζωής Μποέμ (Scènes de la vie de bohème) του Ενρί Μουργκέρ. Η παγκόσμια πρεμιέρα της όπερας έγινε στο Τορίνο, Ιταλία, την 1η Φεβρουαρίου, 1896 στο Θέατρο Regio, το οποίο διηύθυνε ο τότε 28 μόλις ετών, Αρτούρο Τοσκανίνι.
Την Ορχήστρα Φιλαρμόνια Αθηνών διευθύνει ο Βύρων Φιδετζής, ενώ την σκηνοθεσία υπογράφει η Κασσάνδρα Δημοπούλου. Τη Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης διευθύνει η Μαίρη Κωνσταντινίδου. Στο ρόλο της Μιμής η Κασσάνδρα Δημοπούλου, του Ροδόλφου ο τενόρος Φίλιππος Μοδινός, στο ρόλο της Μουζέτας επιστρέφει μετά την μεγάλη επιτυχία το 2015 στο Μ2 στον ρόλο της Νόρμα η διεθνούς φήμης σοπράνο Τζένη Δριβάλα και στον ρόλο του Μαρτσέλλο, επιστρέφει μετά την επιτυχία του τον Ιανουάριο του 2018 στους Γάμους του Φίγκαρο στο Μ2 ο βαρύτονος Richard Alexander Rittelmann. Στο ρόλο του Κολίνε, ο σπουδαίος Έλληνας βαθύφωνος Πέτρος Μαγουλάς, ενώ μετά τις πολυάριθμες επιτυχημένες εμφανίσεις του στη Θεσσαλονίκη, επιστρέφει στο ρόλο του Σονάρ και ο Αλέξανδρος Γάβαρης. Συμμετέχουν επίσης οι σολίστ: Χρήστος Ραμμόπουλος (Μπενουά), Κωσταντίνος Καριώτης (Αλτσιντόρο) κ.ά.

Υπόθεση:
Παρίσι, 1830... περίπου.
Τέσσερις νεαροί καλλιτέχνες ζούνε όλοι μαζί σε μία σοφίτα στο Παρίσι, αναζητώντας την εκπλήρωση των καλλιτεχνικών τους ανησυχιών... και ερχόμενοι αντιμέτωποι με το κρύο και το ενοίκιο βρίσκουν ευρηματικούς τρόπους να ξεπεράσουν όλες τις δυσκολίες. Περνάνε τις ώρες τους μεταξύ τέχνης και του αγαπημένου τους Καφέ Μομούς... Και μέσα σε όλα αυτά, εμφανίζεται ένα βράδυ η νεαρή Μιμή, η οποία ερωτεύεται τον ποιητή εκ των τεσσάρων, τον Ροδόλφο. Μαζί συναντούν και τους υπόλοιπους στο Καφέ Μομούς όπου όλοι γίνονται μάρτυρες του έρωτα της Μουζέτα, της πανέμορφης Παριζιάνας τραγουδίστριας, που προκαλεί ερωτικά τον πρώην εραστή της, τον ζωγράφο Μαρτσέλλο και τον ξανακερδίζει.
Δυστυχώς, όμως, όσο γοητευτική και αν είναι η ζωή ενός Μποέμ καλλιτέχνη, η υγεία της Μιμή και οι ορέξεις της Μουζέτα ίσως δεν αντέχουν αρκετά για ένα αίσιο τέλος...

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μουσική Διεύθυνση: Βύρων Φιδετζής
Σκηνοθεσία: Κασσάνδρα Δημοπούλου
Διεύθυνση Χορωδίας: Μαίρη Κωνσταντινίδου
Σκηνικά: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕΑΤΡΟ Κοζάνης – Κόκκινη Κουίντα (Γιώργος Λεπίδας)
Κοστούμια: Opera Classica Europa
Βοηθός Σκηνοθεσίας: Αθανάσιος Μαργούτας
Μακιγιάζ: Απόστολος Μαρινόπουλος

Ερμηνεύουν:
Μιμή: Κασσάνδρα Δημοπούλου
Μουζέτα: Τζένη Δριβάλα
Ροδόλφος: Φίλιππος Μοδινός
Μαρτσέλο: Richard Alexander Rittelmann
Κολίνε: Πέτρος Μαγουλάς
Σονάρ: Αλέξανδρος Γάβαρης
Αλτσιντόρο: Κωνσταντίνος Καριώτης
Μπενουά: Χρήστος Ραμμόπουλος

Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών

Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
40€ (30€*), 35€ (25€*), 30€, (20€*), 25€ (15€*), 20€ (10€*)
* φοιτητικό, παιδικό, κάρτα ανεργίας, πολύτεκνοι-τρίτεκνοι, ΑΜΕΑ, κάρτα αλληλεγγύης)

https://www.facebook.com/events/1573292196148153/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου