Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

O Γεώργιος Τσόγκας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας με τον συνθέτη Π. Καρούσο στα Γυμνάσια Λουτρακίου και Περαχώρας

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019. Το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κορινθίας με την συνεργασία των Γυμνασίων Λουτρακίου και Περαχώρας παρουσίασε σε εκπαιδευτική παράσταση την όπερα «Τραχίνιες» του Σοφοκλή του Π. Καρούσου στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Λουτρακίου.
Χαιρετισμό έδωσε ο Γεώργιος Τσόγκας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, ο οποίος συνεχάρη τους διοργανωτές, τους λυρικούς καλλιτέχνες, τους μαθητές των σχολείων, και τον συνθέτη Παναγιώτη Καρούσο, τονίζοντας ότι η συμβολή του πολιτισμού μέσα στην Παιδεία συμβάλει στην ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης και προσφέρει πανανθρώπινες αξίες.
Η παράσταση, που οργάνωσε και συντόνισε η Τσαπάλου Αναστασία, Μουσικός, Υπεύθυνη Τμήματος Δραστηριοτήτων ΔΔΕ Κορινθίας, ήταν ένας θρίαμβος για την Παιδεία και την Εκπαίδευση.
Την όπερα σκηνοθέτησε η μεγάλη ερμηνεύτρια του λυρικού θεάτρου σοπράνο Ειρήνη Κώνστα, που πρωταγωνίστησε στον τραγικό ρόλο της Δηιάνειρας, ο μοναδικός μπάσος Βασίλης Ασημακόπουλος, που ερμήνευσε τους ρόλους του Ηρακλή και του Ύλλου, η σοπράνο Μαρίζα Κιοσέογλου που τραγούδησε τους ρόλους της Ιόλης και Μακαρίας ο τενόρος Θεόδωρος Μπιράκος, που ερμήνευσε το ρόλο του Ευρυσθέα, και η μεσόφωνος Μάιρα Γεωργάρου, που ερμήνευσε το ρόλο της Αλκμήνης. Συνόδευσε ο πιανίστας Παντελής Λεγάκης.
Στην όπερα συμμετείχε το Σύνολο Κλασικής Μουσικής της Φιλαρμονικής Κορίνθου υπό την επιμέλεια και διδασκαλία της Μαέστρου Γλυκερίας Μωραϊτάκη, η Θεατρική Ομάδα του Γυμνασίου Λουτρακίου υπό την επιμέλεια της Ασημίνας Ψαραύτη, μουσική διδασκαλία της Ελισάβετ Πετροπούλου, σκηνικό του Bασίλη Καψή, και διδασκαλία τραγωδίας στην τάξη η Γεωργία Βασιλοπούλου.
Την όπερα προλόγισαν η Τσαπάλου Αναστασία, Μουσικός, Υπεύθυνη Τμήματος Δραστηριοτήτων ΔΔΕ Κορινθίας, η οποία μετέφερε το συγχαρητήριο μήνυμα του Δρ. Ιωάννη Φειδά, Διευθυντή ΔΔΕ Κορινθίας, η Κίκερα Αικατερίνη, Διευθύντρια του Γυμνάσιου Λουτρακίου, ο συνθέτης Παναγιώτης Καρούσος, η Στάμου Παναγιώτα, Διευθύντρια του Γυμνασίου Περαχώρας, η Σοφία Θωμά-Τσόγκα, μουσικός σύζυγος του βουλευτή Γεώργιου Τσόγκα, η Τόνια Τζαναβάρα, διευθύντρια του ΚΕΠΑΠ Κορίνθου, η Αναστασία Ξύδη, διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου, o Πελοπίδας Μαυρόπουλος, κλαρινετίστας και διευθυντής Φιλαρμονικής Λουτρακίου- Περαχώρας, ο Γιάννης Αικατερίνης, δημοσιογράφος, o Νίκος Γλέζος, τεχνικός, και η Κωνσταντίνα Στάθη, διευθύντρια του Αλεξάνδρειου Συνεδριακού Κέντρου Δήμου Λουτρακίου.
Οι μαθητές που είχαν κατακλύσει την ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα κατενθουσιάστηκαν από την όπερα και χειροκροτούσαν ασταμάτητα.

 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου