Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων / Απονομές στον Διεθνή Διαγωνισμό αδημοσίευτου ποιήματος

Με μία μεγαλοπρεπή και ταυτόχρονα συγκινητική εκδήλωση, ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων πραγματοποίησε τις απονομές των διακριθέντων και συμμετεχόντων στον Διεθνή Διαγωνισμό ανέκδοτου, πρωτότυπου και αδημοσίευτου ποιήματος για την επιστροφή των Γλυπτών και Μαρμάρων του ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ, την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019, στο Πολιτιστικό Κέντρο Γαλατσίου "Καμίνι¨.
Ο Ποιητικός Διαγωνισμός εντάσσεται στην ευρύτερη καμπάνια του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων για την Επιστροφή των Γλυπτών και Μαρμάρων του Παρθενώνα και αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση της ελληνικής και παγκόσμιας κοινότητας αναφορικά με το επίμαχο αυτό, εθνικής αλλά και παγκόσμιας εμβέλειας, ζήτημα. Να σημειωθεί πως στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος 190 ποιητές.
Χαιρετισμό απηύθυναν η Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Γαλατσίου κα Μαργαρίτα Μανδηλαρά και ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, κος Ιωάννης Μαρωνίτης μεταξύ των οποίων τόνισε: " Ο Παρθενώνας είναι το μνημείο της αρμονίας που χτίστηκε μέσα από τα υψηλά νοήματα που φέρνει η τέχνη. Μία μορφή τέχνης είναι και η ποίηση. Οι ποιητές όλου του κόσμου λοιπόν δίνουν την απάντηση μέσα από τα συναισθήματα που εκφράζει η τέχνη τους".
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους σημαντικές προσωπικότητες των Γραμμάτων και των Τεχνών, μεταξύ αυτών ο Δρ Αθανάσιος Νακάσης, Πρόεδρος Ελληνικού ICOMOS, η Δρ Έλενα Κόρκα, Επίτιμη Γενική Δ/ντρια Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς Υπουργείου Πολιτισμού και ο Δρ Γεώργιος Χρήστου, Πρόεδρος Κριτικής Επιτροπής Διαγωνισμού Ποίησης, που τοποθετήθηκαν επί του θέματος.
Η βραδιά πλαισιώθηκε από μουσικό πρόγραμμα του Παιδικού Χορωδιακού Εργαστηρίου της Ιστορικής Χορωδίας Νικαίας, με μαέστρο τον κο Γιώργο Κοκκίνη.
Παναγιώτης Καρούσος, Διευθυντής Όπερας του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου