Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων τίμησε τους αθλητές και τις αθλήτριες της ΠΕ Ζακύνθου

Σε μία λαμπρή τελετή η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων τίμησε τους αθλητές και τις αθλήτριες της ΠΕ Ζακύνθου που διακρίθηκαν για τις αγωνιστικές τους επιδόσεις κατά τα έτη 2017-2018. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019 στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Τμήματος Περιβάλλοντος του Ιονίου Πανεπιστημίου μέσα σε μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, όπου κυριάρχησαν συναισθήματα συγκίνησης, υπερηφάνειας και θαυμασμού.
Τις βραβεύσεις πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην αξία του «ευ αγωνίζεσθαι», τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι οι νέοι και οι νέες είναι το μέλλον και αποτελούν καμάρι για τα Ιόνια Νησιά με την πρόοδο και την πορεία τους στις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις. Ο Περιφερειάρχης επισήμανε δε ότι «ως Περιφέρεια Ιονίων Νήσων προσπαθούμε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων μας να στηρίξουμε τις αθλητικές υποδομές σε όλα τα επίπεδα. Η προσπάθεια έχει ξεκινήσει για να μπορέσουμε να δώσουμε την ευκαιρία στους αθλητές μας να κάνουν το καλύτερο δυνατόν».
Την ειδική εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους λαμπερά ονόματα του ελληνικού αθλητισμού με διεθνείς διακρίσεις, όπως ο Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής στους Κρίκους της Ενόργανης Γυμναστικής Λευτέρης Πετρούνιας με την επίσης πρωταθλήτρια Βασιλική Μιλλούση και τον Ζακυνθινό προπονητή του Πετρούνια Δημήτρη Ράφτη. Επίσης παρευρέθηκε ο Περικλής Ιακωβάκης που ήταν πρωταθλητής στον στίβο, ο Πρωταθλητής Ευρώπης στο μπάσκετ με τον Παναθηναϊκό Γιώργος Καλαϊτζής και ο Ζακυνθινός βετεράνος καλαθοσφαιριστής και νυν προπονητής Σταύρος Βαρυπάτης.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν επίσης ο βουλευτής Ζακύνθου Σταύρος Κοντόνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Ελευθέριος Νιότοπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Επενδύσεων και Εμπορίου Διονύσης Μπάστας, ο Δήμαρχος Ζακύνθου Παύλος Κολοκοτσάς, εκπρόσωπος της Μητρόπολης Ζακύνθου, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι πολιτιστικών, αθλητικών και παραγωγικών φορέων της Ζακύνθου.

Την εκδήλωση άνοιξε η χορωδία «Εύηχον» με τον Ολυμπιακό Ύμνο, ενώ κατά τη διάρκεια της τελετής τοπικά αθλητικά σωματεία χάρισαν εντυπωσιακές στιγμές με τις χορευτικές και ακροβατικές φιγούρες τους.
Οι αθλητές και οι αθλήτριες που βραβεύθηκαν καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό, ενώ ειδικά βραβεία απονεμήθηκαν σε αθλητές με αναπηρία που διακρίθηκαν τα τελευταία δύο έτη, σε αθλητικές διοργανώσεις και αποτελούν ιδανικά παραδείγματα αγωνιστικότητας, αποφασιστικότητας, και δυναμικής θέλησης.

Για την ευγενική τους χορηγία θέλουμε να ευχαριστήσουμε, το Τμήμα Περιβάλλοντος του Ιονίου Πανεπιστημίου για την παραχώρηση του Αμφιθέατρου, τη χορωδία του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου «ΕΥΗΧΟΝ», τη Σχολή Χορού Όλγας – Μπέρτα Σέλληνα , τη ναυτιλιακή εταιρεία LEVANTE FERRIES , το ΚΤΕΛ Ζακύνθου και την Εταιρεία IONIAN TRANSPORT Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλα τα αθλητικά σωματεία για την άψογη συνεργασία στην προετοιμασία και πραγματοποίηση της εκδήλωσης.
Περιφέρεια Ιονίων Νήσων











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

International Video Poetry Festival #11