Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2019 ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ

Πραγματοποιήθηκε προχθές 30/1/2019 η παραδοσιακή κοπή της πίτας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο θόλο του τηλεσκοπίου Newall στην Πεντέλη με την παρουσία των περισσοτέρων εκ του μόνιμου και έκτακτου προσωπικού του ΕΑΑ.
Παρευρέθησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Καθ. Κώστας Φωτάκης, η Γενική Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας Δρ. Πατρίτσια Κυπριανίδου, οι οποίοι απεύθυναν χαιρετισμό και επεσήμαναν τον σημαντικό ρόλο του Αστεροσκοπείου στα πεδία της Έρευνας, της Διάχυσης Επιστήμης, και στη πρόληψη και διαχείριση αποτελεσμάτων φυσικών καταστροφών. Ο κ. Φωτάκης ανακοίνωσε τη νέα Εμβληματική Πρωτοβουλία του Υπουργείου σχετικά με την Κλιματική Αλλαγή, πρωτοβουλία που θα συντονίσει το ΕΑΑ, καθώς επίσης και μια μεγάλη χρηματοδότηση για την υλοποίηση του Παρατηρητηρίου Γεωεπιστημών και Κλιματικής Αλλαγής του ΕΑΑ στα Αντικύθηρα από την Τράπεζα Ευρωπαϊκών Επενδύσεων και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Την εκδήλωση χαιρέτησε και η Περιφερειάρχης Αττικής κα Ρένα Δούρου, η οποία αναφέρθηκε στα πολλαπλά έργα συνεργασίας με το ΕΑΑ τα οποία χρηματοδοτεί η Περιφέρεια, όπως το νέο κτίριο του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, τη κατασκευή αμφιθεάτρου πολλαπλών χρήσεων στο Θησείο, την επέκταση κτιρίων στη Πεντέλη, την εμβληματική υποδομή «ΠΑΓΓΑΙΑ» στα Αντικύθηρα.
Επίσης παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του ΕΚΚΕ κ. Δεμερτζής, οι πρώην Πρόεδροι του ΕΑΑ, κύριοι Γ. Βέης και Δ. Λάλας, οι πρώην διευθυντές Ινστιτούτων του ΕΑΑ, κύριοι Δ. Ασημακόπουλος, Μ. Πετράκης, Τ. Μαθιόπουλος, Κ. Μακρόπουλος, ο Διοικητής της ΕΜΥ, Ταξίαρχος κ. Βογιατζής και οι Αντιπεριφερειάρχες Αττικής κύριοι Αναγνωστόπουλος και Χατζηπέρρος.
Η εκδήλωση συνεχίστηκε μέσα σε ένα πολύ ευχάριστο κλίμα, με τη κοπή της πίτας, γεύμα και ζωντανή μουσική.
Ευχαριστούμε όλους για την παρουσία σας &
ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!







Εθνικόν Αστεροσκοπείον Αθηνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου