Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

36η Έκθεση για τον κλάδο της δόμησης και των κατασκευών, Infacoma Athens 2019

Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας #DigitalGreece, του θεματικού πάρκου νεοφυούς επιχειρηματικότητας που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην 83η TIF Helexpo, το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης φιλοξένησε 10 #startups στην 36η Έκθεση για τον κλάδο της δόμησης και των κατασκευών, Infacoma Athens 2019, 8-11 Φεβρουαρίου 2019 στο MEC Παιανίας.

Στο πλαίσιο της Infacoma, οι #startuppers που δραστηριοποιούνται στους τομείς της βελτιστοποίησης ποιότητας και αντοχής υλικών, των εναλλακτικών πηγών ενέργειας και τις «πράσινες» κατασκευές, πραγματοποίησαν πολυάριθμες συναντήσεις, αντάλλαξαν απόψεις και εμπειρίες με διακεκριμένους επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς και εκπροσώπους φορέων υποστήριξης του οικοσυστήματος, με στόχο -μεταξύ άλλων- τον εντοπισμό πηγών χρηματοδότησης των πρωτοβουλιών τους.

«Η Πολιτεία, μέσω του ΥΨΗΠΤΕ, δείχνει έμπρακτα τη στήριξή της στη#startup κοινότητα. Η επιτυχημένη παρουσία του DigitalGreece στη ΔΕΘ, με τις 128 startups του Περιπτέρου 12, ήταν μόνο η αρχή, καθώς έχουμε επιλέξει να στηρίξουμε τη συμμετοχή των νεοφυών επιχειρήσεων σε κάθε μεγάλη κλαδική έκθεση της Helexpo. Τα τελευταία χρόνια, σημειώνεται ένα φαινόμενο έκρηξης της δημιουργίας νεοφυών επιχειρήσεων. Θεωρούμε πως η διάχυση των καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών που παράγουν οι ελληνικές startups στην οικονομία και την κοινωνία θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη», ανέφερε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο οποίος επισκέφτηκε την Infacoma και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί και να ανταλλάξει απόψεις με όλους τους startuppers που έλαβαν μέρος στο #DigitalGreece-Infacoma edition.

Ο Γιώργος Χριστοφορίδης, αρμόδιος εκ μέρους της Helexpo για την οργάνωση του πάρκου «Digital Greece powered by ΥπΨΗΠΤΕ», ανέφερε: «Η πρωτοβουλία DigitalGreece του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και του Νίκου Παππά στήριξε τη συμμετοχή 10 νεοφυών επιχειρήσεων στη μεγάλη έκθεση δομικών υλικών και κατασκευών Infacoma. Ακολουθούν οι DETROS-OENOS (τρόφιμα-ποτά) και FRESKON (φρούτα-λαχανικά). Στόχος μας είναι η ελληνική startup κοινότητα να προσεγγίσει πιο εξειδικευμένα τις επιχειρήσεις του κλάδου στον οποίο απευθύνεται η κάθε επιχείρηση, με b2b συναντήσεις, συνεργασίες και ανάλογα αποτελέσματα».
👉 https://www.amna.gr/…/N-Pappas-I-Politeia-deichnei-emprakta…EVOTROPIA Cocoon Modules Parity Platform Geomiso NanoViis Home Automation and More Agent ShiftAutomated EMBIoTS Infacoma AthensUSA-Thessaloniki International Fair 2018


Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου