Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Συμφωνική συναυλία με έργα Στρατίκου, Vivaldi & Schubert

Για πρώτη φορά η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών, η ορχήστρα που ιδρύθηκε για να προβάλει την ελληνική έντεχνη μουσική δημιουργία, θα επισκεφτεί το κέντρο της Αθήνας, για μια ανοιξιάτικη συναυλία στις 19 Μαΐου υπό τη διεύθυνση του ιδρυτή της, μαέστρου Νίκου Μαλιάρα.

Η συναυλία θα ξεκινήσει με δύο σύντομες «συμφωνίες» για ορχήστρα εγχόρδων του Ελληνικής καταγωγής συνθέτη Ιωσήφ Μιχαήλ Stratico. Ο Stratico, που γεννήθηκε στη Ζάρα της ∆αλματίας από Χιώτισσα μητέρα, υπήρξε μαθητής του Ταρτίνι, ενός συνθέτη της περιόδου από τα μέσα έως τα τέλη του 18ου αιώνα, της επονομαζόμενης Προκλασικής, όπου κυριαρχεί το ρεύμα του ∆ιαφωτισμού. Τον συνθέτη αυτόν γνώρισε στο Ελληνικό κοινό για πρώτη φορά η Φιλαρμόνια πριν από τρεις περίπου μήνες.

Με το κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα εγχόρδων «Η Άνοιξη», από τον πασίγνωστο κύκλο «Οι Τέσσερις εποχές» του Antonio Vivaldi θα χαιρετίσει την ομορφότερη και λαμπρότερη εποχή του χρόνου ο σολίστ Γιαρεσλάβ Τοκάρεβ, εξάρχων της ορχήστρας.

Το πρόγραμμα θα κλείσει με μια λιγότερο γνωστή αλλά υπέροχα μελωδική συμφωνία του Φραντς Σούμπερτ. Συνθέτης του πρώιμου ρομαντισμού είναι γνωστός για τα τραγούδια του και την περίφημη «Ημιτελή» συμφωνία του. Η Πέμπτη συμφωνία, σε σι ύφεση μείζονα, γράφτηκε το 1816, όταν ο συνθέτης ήταν μόλις 19 ετών (!) και πρόκειται για ένα έργο γεμάτο φως, ενέργεια και αισιοδοξία.

Πρόγραμμα:
Μιχαήλ Ιωσήφ Στρατίκος, Δύο συμφωνίες σε Ντο μείζονα και Ρε μείζονα, για ορχήστρα εγχόρδων
Antonio Vivaldi, Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα εγχόρδων “Η Άνοιξη”
Franz Schubert, Συμφωνία αρ. 5 σε Σι ύφεση μείζονα, D. 485

Σολίστ: Γιαρεσλάβ Τοκάρεβ, βιολί
Μουσική Διεύθυνση: Νίκος Μαλιάρας
Γερμανική Εκκλησία Αθηνών, Σίνα 66, Κολωνάκι

INFO
Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017, ώρα: 20.30
Γερμανική Εκκλησία Αθηνών, Σίνα 66, Κολωνάκι
Εισιτήρια: 10 ευρώ | Μειωμένο: 5 ευρώ

Πωλήσεις εισιτηρίων: στο viva.gr, τηλεφωνικά στο 11876, mobile app: vivawallet, στα συνεργαζόμενα φυσικά σημεία της viva ή στο ταμείο μία ώρα πριν την έναρξη της συναυλίας

Πληροφορίες:
Τζωρτζίνα Μερεντίτη
email: office@apho.gr, κιν: 6982 901813 web: www.apho.gr


https://www.facebook.com/events/291159741340735/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου