Τρίτη 7 Απριλίου 2020

«Η στέψη της Ποππαίας» του Κλάουντιο Μοντεβέρντι την Τετάρτη 8 Απριλίου στο site του Μεγάρου

Μένουμε σπίτι - Βλέπουμε Μέγαρο
«Η στέψη της Ποππαίας» του Κλάουντιο Μοντεβέρντι την Τετάρτη 8 Απριλίου στις 21:30 στο site του Μεγάρου
http://www.megaron.gr/default.asp?pid=415&la=1
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, εποπτευόμενος φορέας του ΥΠΠΟΑ, συμμετέχει ενεργά στην πρωτοβουλία του Υπουργείου να προσφέρει ψηφιακό πολιτιστικό υλικό σε όλους.
Από τις πλέον εμβληματικές όπερες του Μπαρόκ, η «Στέψη της Ποππαίας» είναι το τελευταίο αριστούργημα του σπουδαίου ιταλού συνθέτη Κλάουντιο Μοντεβέρντι. Γράφτηκε τον 17ο αιώνα και βασίζεται σε ποιητικό κείμενο του Τζοβάννι Φραντσέσκο Μπουζενέλλο, που θεωρείται ο πρώτος λιμπρετίστας στην ιστορία της μουσικής.
Στο πρωτοποριακό –τόσο δραματουργικά, όσο και μουσικά– έργο του Μοντεβέρντι, τον πρωταγωνιστικό ρόλο ερμηνεύει μια γοητευτική σοπράνο με έντονη σκηνική παρουσία, η Ιταλίδα Άννα Κατερίνα Αντονάτσι, ενώ τον Νέρωνα ενσαρκώνει ο διάσημος αμερικανός τενόρος Γκρέγκορυ Κούντε.
Μαζί τους, καταξιωμένοι λυρικοί ερμηνευτές με διεθνή καλλιτεχνική πορεία, όπως ο κόντρα τενόρος Μάικλ Τσανς (Όθων), ο μπάσος Ματτίας Χαίλλε (Σενέκας), η μετζοσοπράνο Νάνσυ Μώλτσμπυ (Οκταβία), αλλά και διακεκριμένοι έλληνες μονωδοί (Κωστής Κωνσταντάρας, Πέτρος Μαγουλάς, Δημήτρης Ναλμπάντης, Μαίρη-Έλεν Νέζη κ.ά.).
Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Μίχαελ Χάμπε.
Την Καμεράτα–Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής διευθύνει ο Πωλ Γκούντουιν.
Λαμβάνουν επίσης μέρος οι σολίστ του London Monteverdi Ensemble.
Η παράσταση, η οποία αποτελεί το τρίτο και τελευταίο μέρος της τριλογίας Μοντεβέρντι που παρουσιάστηκε επί τρεις σεζόν στο Μέγαρο, βιντεοσκοπήθηκε στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης στις 5 Δεκεμβρίου 1999.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε την παράσταση αλλά και να ενημερωθείτε για τους συντελεστές και τη σύνοψη της παράστασης πατώντας εδώ
http://www.megaron.gr/default.asp?pid=415&la=1
Διάρκεια: 168 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου