Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η ομιλία του Γιάννη Δραγασάκη στον κινηματογράφο «Τριανόν»

 

          Στον κινηματογράφο «Τριανόν» ο Γιάννης Δραγασάκης


 Στάθης Στασινός, Γιάννης Δραγασάκης, Διαμάντω Παυλοπούλου, Δημήτρης Παπαδημητρίου

Την Τετάρτη (5/10/16), πραγματοποιήθηκε πολιτική εκδήλωση με ομιλητή τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, με θέμα «Πολιτική συγκυρία και οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ» στον κινηματογράφο «Τριανόν». Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ 6ου διαμερίσματος, με την στήριξη της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Α’ Αθήνας. Κατάμεστος από κόσμο ο κινηματογράφος «Τριανόν», άκουσαν με προσήλωση τον Γιάννη Δραγασάκη που μετά το τέλος της ομιλίας του απάντησε σε ερωτήσεις που του υπέβαλαν τα μέλη. 

Γ. Δραγασάκης: Το σύστημα της διαπλοκής θα ξεριζωθεί

"Το πολιτικό μας σχέδιο εντάσσεται στη διαμόρφωση ενός νέου μοντέλου βιώσιμης ανάπτυξης και βρίσκεται στον αντίποδα του νεοφιλελευθερισμού, της σοσιαλφιλελεύθερης συναίνεσης και των πολιτικών της συντηρητικής εθνικής αναδίπλωσης" * "Η οικονομία είναι σε φάση σχετικής σταθεροποίησης και μπαίνει σε φάση ανάκαμψης που θα επιταχυνθεί" * "Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τη θητεία της το 2019"
Εφ' όλης της ύλης απάντηση στους “διαπλεκόμενους καναλάρχες”, τους “κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες” και στην αξιωματική αντιπολίτευση, που “ως μακάβρια χορωδία προσπαθούν να δημιουργήσουν εικόνα καταστροφής”, έδωσε χθες ο Γιάννης Δραγασάκης, εξηγώντας τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μίλησε σε ανοιχτή προσυνεδριακή διαδικασία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Α' Αθήνας και τριών Οργανώσεων Μελών του κόμματος (Κυψέλης - Πλατείας Αμερικής, Κυψέλης, Βικτώριας) στον κατάμεστο κινηματογράφο Τριανόν, όπου υπήρχαν και αρκετοί όρθιοι. Στους στόχους της επόμενης περιόδου συμπεριέλαβε τη διαπραγμάτευση για το χρέος, τις επενδύσεις, τη θετική συμφωνία για τα εργασιακά, τη μείωση της ανεργίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τη μείωση και την ανακατανομή φορολογικών βαρών, την επίλυση του ζητήματος των κόκκινων δανείων, το νέο κοινωνικό κράτος και τις μεγάλες θεσμικές μεταρρυθμίσεις. 

Εντός του Οκτωβρίου ο νόμος για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές

Αναλυτικότερα, δήλωσε πως «Η πτωτική πορεία της χώρας έχει σταματήσει και οι στόχοι εκπληρώνονται”, καθώς και ότι “Η οικονομία είναι σε φάση σχετικής σταθεροποίησης και μπαίνει σε φάση ανάκαμψης που θα επιταχυνθεί”. “Η ανεργία βαθμιαία μειώνεται. Στόχος μας είναι να βγούμε στις αγορές έως το 2017, να πετύχουμε μια θετική συμφωνία στο θέμα του χρέους και στα εργασιακά να εξασφαλίσουμε την επιστροφή των συλλογικών διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, που θα επιτρέψει στους εργαζόμενους να διεκδικήσουν μισθολογικές αυξήσεις, οι οποίες μαζί με τις επενδύσεις θα οδηγήσουν την οικονομία σε ανάκαμψη και τη χώρα στην ανάπτυξη. Επιδιώκουμε τη μείωση και την ανακατανομή των φορολογικών βαρών και τη στήριξη του κοινωνικού κράτους», είπε ο κ. Δραγασάκης, προαναγγέλλοντας την κατάθεση στη Βουλή, εντός του Οκτωβρίου, σχεδίου νόμου για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. 

Θετικό το πόρισμα της Επιτροπής για τα Εργασιακά

Συνεχίζοντας, μίλησε για την αναγκαιότητα μεγάλων θεσμικών μεταρρυθμίσεων, όπως είναι το άνοιγμα της συζήτησης για τη συνταγματική μεταρρύθμιση και η θωράκιση της κοινωνίας κατά της διαφθοράς. Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι «Θέλουμε να είμαστε συνεπείς, σεβόμαστε και υλοποιούμε τις συμφωνίες μας, αλλά δεν το κάνουμε στα τυφλά και εξαντλούμε κάθε περιθώριο διαπραγμάτευσης».
Σε ερώτηση σχετικά με το θέμα της διαπραγμάτευσης για τα εργασιακά αποκάλυψε πως χθες συνεδρίασε το ΚΥΣΚΟΙΠ, στο οποίο εκτιμήθηκε ότι η θέση της κυβέρνησης για διαπραγμάτευση στη βάση του ευρωπαϊκού κεκτημένου και των διεθνών συμφωνιών, που έχει επικυρώσει η χώρα, ενισχύεται από το πρόσφατο πόρισμα της ειδικής Επιτροπής Σοφών.
 Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εξαρτήσεις
«Το πολιτικό μας σχέδιο εντάσσεται στη διαμόρφωση ενός νέου μοντέλου βιώσιμης ανάπτυξης και βρίσκεται στον αντίποδα του νεοφιλελευθερισμού, της σοσιαλφιλελεύθερης συναίνεσης και των πολιτικών της συντηρητικής εθνικής αναδίπλωσης” εξήγησε, υπογραμμίζοντας: «Στην Ελλάδα έχουμε μάχη με τα κατεστημένα συμφέροντα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εξαρτήσεις. Το σύστημα της διαπλοκής θα ξεριζωθεί. Οι βάσεις της μεταμνημονιακής Ελλάδας θα τεθούν μέσα από την ανατροπή του παλιού και την ανάδειξη του νέου παραδείγματος διακυβέρνησης. Η κυβέρνηση προχωρά, θα εξαντλήσει τη θητεία της το 2019 και θα διεκδικήσει την τετραετία για τη διαμόρφωση της νέας μεταμνημονιακής Ελλάδας». 

Δυνατότητες συμμαχιών στην Ευρώπη

Ο Γ. Δραγασάκης αναφέρθηκε ακόμη στις συμμαχίες που διαμορφώνει η κυβέρνηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, επισημαίνοντας ότι, πλέον, υπάρχουν δυνατότητες συμμαχιών στην Ευρώπη, όπως κατάδειξε η ευρωμεσογειακή σύνοδος της Αθήνας. “Υπάρχει σήμερα κάποιος που να ισχυρίζεται στα σοβαρά ότι η Ευρώπη δεν χρειάζεται να αλλάξει;” διερωτήθηκε, υπενθυμίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ επέμενε σ' αυτό το ζήτημα εδώ και χρόνια.
«Ορισμένοι έχουν μια νεοαποικιακή λογική, αλλά υπάρχουν και δυνάμεις που αναγνωρίζουν το αδιέξοδο αυτής της πολιτικής, θέλουν να θέσουν ένα τέρμα στη λιτότητα και επιδιώκουν έναν άλλο δρόμο στην Ευρώπη” συμπλήρωσε. 

Ν.Δ., καναλάρχες, κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες: Η μακάβρια χορωδία

Επιπλέον, ο Γιάννης Δραγασάκης άσκησε σφοδρή κριτική στη Ν.Δ., κατηγορώντας την πως «επί έναν και πλέον χρόνο επιδίδεται σε καταστροφολογία», η οποία «έχει ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες». «Ο κ. Μητσοτάκης, διαπλεκόμενοι καναλάρχες και κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες, ως μακάβρια χορωδία, προσπαθούν να δημιουργήσουν εικόνα καταστροφής» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «τα γεγονότα τους διαψεύδουν, ενώ επιβεβαιώνονται οι δικές μας εκτιμήσεις, ακόμη και από εκεί που δεν το περίμεναν, όπως το ΔΝΤ». 

"Στηρίζουμε έμπρακτα την κοινωνικά υπεύθυνη επιχειρηματικότητα"

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε ότι υπάρχει και ένα μπλοκ εγχωρίων συμφερόντων που κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είναι κατά της επιχειρηματικότητας. «Στηρίζουμε έμπρακτα την κοινωνικά υπεύθυνη επιχειρηματικότητα, όμως το σύστημα της διαπλοκής και παθογένειες του παρελθόντος θα ξεριζωθούν γιατί αυτή είναι η εντολή που πήραμε από τον ελληνικό λαό. Δεν θα ανεχθούμε χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη. Σήμερα και ο πλέον δύσπιστος αντιλαμβάνεται ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέση εξάρτησης με κανένα σύστημα συμφερόντων. Επιδιώκουμε ένα σύστημα χωρίς 'δικούς μας', αλλά με επίκεντρο το δημόσιο συμφέρον. Αντίθετα, η Ν.Δ. είναι σε μια σχέση ταύτισης με ομάδες συμφερόντων που βρίσκονται στον πυρήνα της διαπλοκής και έδωσε συνειδητά μάχη υπέρ του παλιού καθεστώτος και των συμφερόντων του στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Σε αυτή τη μάχη με τα κατεστημένα συμφέροντα, η Ν.Δ. και μέρος της αντιπολίτευσης εμφανίζονται ως υπερασπιστές των συμφερόντων αυτών» τόνισε ο Γ. Δραγασάκης 

"Από μια μικρή μαγιά φτιάξαμε τον ΣΥΡΙΖΑ"

Σε αυτό το πλαίσιο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κατέληξε: «Από μια μικρή μαγιά φτιάξαμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Συνεχίζουμε για να ενισχύσουμε δεσμούς με την κοινωνία και να διευρύνουμε τις κοινωνικές μας συμμαχίες».
Τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης προλόγισαν ο υπεύθυνος από το οργανωτικό γραφείο για την Α' Αθήνας Στάθης Στασινός και οι συντονιστές των τριών Οργανώσεων Μελών του κόμματος που διοργάνωσαν την εκδήλωση Δημήτρης Παπαδημητρίου, Διαμάντω Παυλοπούλου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ράνια Σβίγκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου