Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ «ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ» Μόσχα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
«ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ»
Μόσχα, 25 Οκτωβρίου 2016
            Αγαπητοί φίλοι,
    Με αμείωτη επιτυχία, σε φιλική και αβίαστη ατμόσφαιρα, με ελληνική μουσική ως υπόκρουση, περιτριγυρισμένοι από μεστά χρώματα και γραφικά ελληνικά τοπίαб πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του  ελληνικού εστιατορίου «Πόρτο Μύκονος» (27, Sushevskaya str., building 2 (metro station “Novoslobodskaya/Mendeleevskaya”) η έκτη συνεδρία της Ελληνικής Λέσχης Διαλόγου και Επικοινωνίας «Επικοινωνούμε Ελληνικά-Μόνο Ελληνικά», που εντάσσεται στο πλαίσιο τηςευρύτερης παιδαγωγικής-πολιτισμολογικής δράσης μας, προϋποθέτει συναντήσεις, σε τακτική βάση, όπου σε άμεση, αβίαστη και φιλική ατμόσφαιρα οι συμμετέχοντες συζητούν διάφορα θέματα ενδιαφέροντός τους, τα οποία έχουν νωρίτερα επιλέξει και ορίσει. Τη συζήτηση συντονίζουν καθηγητές, φορείς της νεοελληνικής γλώσσας.   
Στо πλαίσιо αυτών των συναντήσεων οι μαθητές της ελληνικής γλώσσας  έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν σε φιλική ατμόσφαιρα διάφορα θέματα που αφορούν το σύγχρονο βίо στην Ελλάδα, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της Χώρας μας, αλλά και να περάσουν μερικές ευχάριστες βραδιές, απολαμβάνοντας τσάι, καφέ και ελληνικά γλυκά με την παρέα παλαιών και καινούριων φίλων, Ελλήνων και Φιλελλήνων. Στόχο των συναντήσεων αποτελεί η ανάπτυξη των γλωσσικών δεξιοτήτων των μαθητών, κυρίως του προφορικού τους λόγου, η διευκόλυνση της προφορικής επικοινωνίας, αλλά και η εμβάθυνση γνώσεων για τον ελληνικό πολιτισμό.
Το θέμα της έκτης συνάντησης της Λέσχης διατυπώθηκε ως εξής: «Πώς περάσαμε το καλοκαίρι. Η θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2016 στο Ρίο».
   Συντονιστής της συνεδρίας αυτή τη φορά, εκτός της διευθύντριας του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. Δώρας Γιαννίτση, ήταν η εν Μόσχα αποσπασμένη εκπαιδευτικός του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος Γεωργία Παπαδοπούλου και ο νέος καθηγητής μας, αρμόδιος για τα παιδικά τμήματα γλώσσας του Κ.Ε.Π., Στέφανος Καραγιαννάκης.  Η Γεωργία Παπαδοπούλου παρουσίασε και μοίρασε στους παρευρισκομένους την πρόσφατη δίγλωσση έκδοση του συνταχθέντος από τους μαθητές του σχολείου ελληνικής μητρικής γλώσσας της Μόσχας, ενόψει  της λήξης του ακαδημαϊκού έτους 2015-2016, παραμυθιού «Μόσχος - Αθηνά».  Πρόκειται για θεατρικό δρώμενο-παραμύθι–δραματοποιημένο βιβλίο-ταξιδιωτική ιστορία,  που συνέταξαν όλοι μαζί οι μαθητές του Σχολείου Ελληνικής Μητρικής Γλώσσας,  εμπνεόμενοι  από το  αφιερωματικό έτος 2016 ΕΛΛΑΔΑΣ-ΡΩΣΙΑΣ και το οποίο πρόσφατα δημοσιεύθηκε από το Δήμο Ασπροπύργου, κατόπιν της ευγενικής διαμεσολάβησης της συντονίστριας εκπαίδευσης και τрц ΓΓΑΕ του ΥΠΕΞ (αντίστοιχο δελτίο τύπου επισυνάπτεται).   
Στο πλαίσιο της Λέσχης Διαλόγου και Επικοινωνίας προβήκαμε και σε προετοιμασία της Εορτής μας, αφιερωμένης στην Επέτειο του «ОΧΙ», της νικηφόρου ελληνικής προέλασης στο Αλβανικό Μέτωπο, την οποία τιμούμε την προσεχή Παρασκευή 28/10 στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του Οίκου Εθνοτήτων Μόσχας (4, Novaya Vasmannaya str., stroenie 1, hall # 2 , metro station «Кrasnye Vorota», έναρξη προβολής ταινίας – 16.00, έναρξη εορταστικής εκδήλωσης – 18.30, αναλυτική ενημέρωση επισυνάπτεται).
   Εξαιρετικοί οικοδεσπότες η Ελένη Γιαννουλάτου και ο Γιάννης Κοσμίδης, ιδοκτήτες του«Πόρτο Μύκονος», τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την ευγενική φιλοξενία και το νοστιμότατο κέρασμα ανατολίτικων γλυκών. Τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία και οικογενειακή ευτυχία. Ο χώρος πραγματικά μάς εμπνέει...
Κανονίσαμε να ανανεώσουμε την επόμενη συνάντησή μας για την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016, ώρα 18.00, με θέμα «Η δίγλωσση έκδοση του παραμυθιού “Μόσχος-Αθηνά”. – Η Εθνική Επέτειος του “ΟΧΙ”».
Για περισσότερες πληροφορίες και για να δηλώσετε συμμετοχή δύνασθε να απευθύνεστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση sve.martynova@gmail.com (αρμόδια η σπουδάστρια του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού κα Σβετλάνα Μαρτίνοβα).
Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή είναι η υποβολή δήλωσης συμμετοχής, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων.

Σας περιμένουμε!
Με εκτίμηση
Δώρα Γιαννίτση,
δ/ντρια Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού-Κ.Ε.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου