Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016

Φεστιβάλ Τσέπης, 10 - 15 Οκτωβρίου, “Poems & Crimes”

POEMS & CRIMES ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2016
Pocket Festival, festivale de poche, Φεστιβάλ Τσέπης, από 10 έως 15 Οκτωβρίου στο “Poems & Crimes”
Κι άλλο φεστιβάλ στην Αθήνα? Ναι άλλο ένα φεστιβάλ στην Αθήνα. Μέσα στην περιδίνηση των φεστιβάλ, έρχεται ένα μικρό φεστιβάλ, με παραγωγές χαμηλού ή μηδενικού κόστους. Για ποιο λόγο; Για πολλούς και για κανένα. Άλλωστε δεν πρωτοτυπούμε, ανάλογα Φεστιβάλ έχουν ξαναγίνει στην χώρα μας και εκτός Ελλάδας, που έχουν καθιερωθεί κι έχουν αναδείξει δημιουργούς παγκόσμιας εμβέλειας όπως αυτό της πόλης Ρενς. Θέλουμε να συνυπάρξουμε, να δημιουργήσουμε με ανθρώπους που μπορεί να γίνει μια παρέα δημιουργίας, ανταλλαγής και πρόσμειξης τεχνών παραστατικών, τεχνολογικών, performens, video art, κ.ά.
Στο χώρο ενός εκδοτικού οίκου, (ασυνήθιστο για ένα πολυδιαδραστικό δρώμενο) είναι κι αυτό μέσα στην φιλοσοφία του “μικρού” και η επιλογή του χώρου, μια αίθουσα βιβλιοπαρουσίασης πως μπορεί να φιλοξενήσει άλλες τέχνες; Ένα πείραμα, μια πρόκληση για όσους θα είμαστε σ' αυτό το ραντεβού, για να δούμε χορό, θέατρο, μουσικές του κόσμου, τραγούδια, ποίηση, και φυσικά αν προκύψει αβίαστα κουβέντα με όλους και για όλα έτσι ώστε η παρέα μας να μεγαλώνει.
Η πρώτη χρονιά του Φεστιβάλ Τσέπης είναι σαν μια πρόβα για να συνεχίσει από την επόμενη χρονιά μια μεγαλύτερη συνάντηση Ελλήνων και ξένων δημιουργούν που ακολουθούν τη ίδια αντίληψη στην τέχνη, τις μικρές, έξυπνες, ποιοτικές αλλά ανέξοδες παραγωγές και φυσικά συνεργασίες.
Ευτυχώς οι εκδόσεις Γαβριηλίδη αγκάλιασαν αυτή την πρόταση προσφέροντας το χώρο και το μικρό τεχνικό εξοπλισμό που απαιτεί η “ΤΣΕΠΗ”.
Τους αναστατώσαμε και μας αγάπησαν όπως κι εμείς άλλωστε.
“Poems & Crimes” Αγίας Ειρήνης 17, Μετρό Μοναστηράκι, τηλ. 2103228839
Κάθε μέρα δύο παραστάσεις. Ώρες έναρξης 20:30 και 10:00
Είσοδος για κάθε παράσταση 5€ και 8€ για τις δύο.

ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
20:30 “Ο Ευαγγελισμός της Κασσάνδρας” του Δ. Δημητριάδη με τη
Χρύσα Καψούλη, παίζει και αυτοσχεδιάζει η Nalyssa, Green. Κοστούμι-Visual Design: Αντώνης Βολανάκης, Βίντεο: Μύρνα Τσάπα, Θεατρολόγος-Βοηθός Σκηνοθέτη: Ζωή Μαντά, Διεύθυνση παραγωγής: Γιάννης Γκουντάρας
Παραγωγή: DameBlanche
10:00 “Νέων Συνθέσεις”. Πέντε νέες χορεύτριες απόφοιτες της Κ.Σ σε δικές τους συνθέσεις. Λήδα Δουμουλιάκα, Βενετιάν Καλαμπαλίκη, Χριστίνα Σκουτέλα, Σουζάνα Μπαζιώτη, Ναταλία Μπάκα.
ΤΡΙΤΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
8:30 “Η Αναγνώριση” του Άκη Δήμου με τη Γιώτα Φέστα.
10:00 “Νέων Συνθέσεις”. Τρεις νέες χορεύτριες απόφοιτες της Κ.Σ.Ο.Τ. σε δικές τους συνθέσεις. Λήδα Δουμουλιάκα, Βενετιάνα Καλαμπαλίκη, Χριστίνα Σκουτέλα, Σουζάνα Μπαζιώτη, Ναταλία Μπάκα.
ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
20:30 “Και Μαύρη και Σκλάβα και Ποιήτρια”. Πρωτότυπα κείμενα και μαρτυρίες που συνοδεύονται με μαύρη μουσική.
Σύνθεση κειμένων, σκηνοθεσία Σπύρος Δομαζάκης, τραγούδι Σοφία Ανδριανού, πιάνο Παντελής Μπενετάτος, παίζουν: Grace Nowke, Γιώργος Αντωνόπουλος .
10:00 “Ω Καίει”. Οι Jaffa duo των Σταμάτη Ζαφειρόπουλου (Νέϋ) και Φοίβου Βλάχου (Πιάνο), ένας τόπος συνάντησης της οθωμανικής αριστοκρατίας, του γαλλικού ρομαντισμού και της μηδενιστικής επανάληψης.
ΠΕΜΠΤΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
20:30 “Το Τυχερό Λαχείο και άλλα δύο διηγήματα” του Άντον Τσέχωφ με τους Μάνια Παπαδημητρίου, Ανδρέα Μαυραγάνη, Μαρία Κόμη-Παπαγιαννάκη και Τάσο Αντωνίου.
10:00 “Σε λα μινόρε”. Έντεχνο Ελληνικό τραγούδι με πιάνο και φωνή. Ελεάννα Φινοκαλιώτη & Ηλέκτρα Σαρρή.
ΠΑΡΑΚΕΥΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
20:30 “ΝΙΝΑ 2”. Μονόλογος με την Κάτια Σπερελάκη σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη.
10:00 “En Irini” μουσικές από πολλές χώρες του κόσμου. Φωνή Ειρήνη Πολυδώρου, κιθάρα Νίκος Αθανασάκης.
ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
20:30 “Τα μάτια της Έλσας” από το ποίημα του Λουί Αραγόν Σκηνοθεσία Αθηνά Κεφαλά, μουσική, Μαρίνος Κωστόπουλος, παίζουν: Νατάσσα Κρητικού, Νιόβη Πεπέ, Χρύσα Καψούλη. Τα ποιήματα διαβάζουν σε προβολή ο Γιώργος Μαρκόπουλος και ο Θωμάς Τσαλαπάτης, μετάφραση ποιημάτων: Αννα Φιλίνη.
Poems & Crimes, Αγίας Ειρήνης 17, Μετρό Μοναστηράκι, τηλ. 2103228839


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου