Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

Η «ΑΝΤΙΓΟΝΗ» την ΤΡΙΤΗ, 25 Οκτωβρίου 2016

ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΕΖΟΝ
Η ΠΡΟΣΕΧΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Της «ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΤΑΙ για την ΤΡΙΤΗ, 25 Οκτωβρίου 2016

Φωτογραφίες από την παράσταση: http://www.lunatheatre.ru/shows/25  
Η παράστασή μας «ΑΝΤΙΓΟΝΗ» αναγνωρίστικε ως μία από τις καλύτερες παραστάσεις κλασσικού δράματους σύμφωνα με δημοσκοπήσεις του εγκρίτου περιοδικού «Vash Dosug» για το 2016.http://www.vashdosug.ru/msk/theatre/article/2435313/  
Ναι, ένα πολυετές όνειρο, το οποίο δρομολογήσαμε με αγάπη και συνέπεια, πραγματοποιήθηκε.
Στις 22-23 Φεβρουαρίου 2014 πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της παράστασης ΑΝΤΙΓΟΝΗ του Σοφοκλή – αποτέλεσμα συνεργασίας του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού και του θεάτρου της Μόσχας «Luna “Theater”» σε σκηνοθεσία του γνωστού δραματουργού και σκηνοθέτη Αλεξάντρ Σμολιακώφ To όλο εγχείρημα χαίρει της αιγίδας του Υπουργείου Πολιτισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Μόσχα.
Η αρχαία ελληνική τραγωδία ΑΝΤΙΓΟΝΗ του Σοφοκλή αποτελεί ένα από τα ομορφότερα δείγματα της παγκόσμιας λογοτεχνικής κληρονομιάς, σύμβολο συνέπειας στο χρέος, στους άγραφους νόμους,  πίστης σε διαχρονικές αξίες και  ιδανικά, φορέα μηνύματος καθολικής αγάπης, ανθρωπιάς, ανθρωπισμού, πραγματικής αρετής. 
Επισημαίνεται ότι αποσπάσματα της τραγωδίας απαγγέλλονται στην αρχαία και νέα ελληνική, το δε μεγαλύτερο μέρος της αποδίδεται στη ρωσική γλώσσα.  Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους υποδύονται ο διακεκριμένος ομογενής ηθοποιός της ΡωσίαςΕυκλείδης Κιουρτζίδης (Κρέων) και η Θεοδώρα Γιαννίτση (Αντιγόνη).  Μουσική – Νίκος Ξανθούλης.
Η παράσταση εγκαινίασε το Φεστιβάλ «2014 – Έτος Πολιτισμού», της πόλης Ουλιάνοβσκ (25-26/04/2014), το οποίο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Πρεσβείας της Ε.Ε. στη Μόσχα.
Η παράσταση τιμήθηκε από το  11ο Διαγωνιστικό Φεστιβάλ Εθνικών Θεάτρων  «ΜΟΣΧΑ - ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» με τρία βραβεία. Η ηθοποιός  Δώρα Γιαννίτση για το ρόλο της ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ, παραγωγής το  «Luna Theater» και για τα  σκηνικά ο Кωνσταντίν  Ρόζανοβ. 
Το Σεπτέμβριο του 2014 η Δώρα Γιαννίτση βραβεύθηκε από το Θέατρο «Luna “Theater” με το πρώτο βραβείο γυναικείου ρόλου (βραβείο «Romashka» για το ρόλο της ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ ), το οποίο αποδίδεται κατόπιν ψηφοφορίας του κοινού.
Το καλοκαίρι του 2014 η παράσταση πραγματοποίησε περιοδεία στην Ελλάδα, ενώ τον Ιούνιο του 2015 συμμετείχε στο θεατρικόΦεστιβάλ «Αγώνες Βοσπόρου» στην πόλη της Κερσούντας (αρχαίο Παντικάπαιον), στην Κριμαία, στην Ταυρίδα. Η παράσταση παρουσιάσθηκε με εξαιρετική επιτυχία στο αρχαίο Πρυτανείο του 4ου αι. π.Χ., ενώ ο πρωταγωνιστής μας Ευκλείδης Κιουρτζίδηςαπέσπασε το Πρώτο Βραβείο Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στο ρόλο του «Κρέοντα». 
ποστέλλεται, επίσης, παραπομπή στο Δικτυότοπό μας, όπου έχουμε αναρτήσει αποσπάσματα από τη συνέντευξη τύπου, την προσέλευση του κόσμου και την ίδια την παράσταση την ημέρα της πρεμιέρας, 21 Φεβρουαρίου 2014:  
Επίσης, παραπομπή σε δελτίο τύπου από την παράσταση της ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ στην πόλη Ουλιάνοβσκ (25.04.2014). Στα πλαίσια φεστιβάλ «2014 – Έτος Πολιτισμού» :  http://www.hecucenter.ru/gr/news/parastasi_tis_antigonis_sto_oilianofskglossologiko_festival_toi_oilianofsk.html 
Συνέντευξη της Δώρας Γιαννίτση (στην αγγλική) στο τηλεοπτικό κανάλι "Russia Today"  (από 21 Μαρτίου 2014):

Παραπομπή σε δελτίο τύπου από την περιοδεία στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2014:

Σας περιμένουμε στη διεύθυνση:
“LUNA THEATRE”
31, Malaya Ordynka str.

Τηλέφωνα Ταμείων Θεάτρου: +7 (495) 953-13-17
Παραγγελία εισιτηρίων μέσω Διαδικτύου: http://www.ticketland.ru/teatry/teatr-luny/antigona/ 

Με εκτίμηση
Δώρα Γιαννίτση,διευθύντρια Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου