Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016

Κινηματογραφικό Φεστιβάλ – Αφιέρωμα στον Ελληνικό Κινηματογράφο

Με μοναδική εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περίοδο  4 – 8 Οκτωβρίου 2016 στη γεμάτη από θεατές Λευκή Αίθουσα του Οίκου του Kινηματογράφου στην καρδιά της ρωσικής πρωτεύουσας το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ – Αφιέρωμα στον Ελληνικό Κινηματογράφο, που διοργανώθηκε από την κινηματογραφική εταιρεία Leda-Film, με τη στήριξη των  Υπουργείων Πολιτισμού της Ελλάδος και της Ρωσίας, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, της Ένωσης Κινηματογραφιστών Ρωσίας, του Οίκου Κινηματογράφου και του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. και εντάχθηκε στο πλαίσιο εκδηλώσεων του Αφιερωματικού Έτους Ελλάδας – Ρωσίας 2016.
Κατά τη διάρκεια του 5ήμερου αυτού Κινηματογραφικού Αφιερώματος οι Έλληνες και Φιλέλληνες της Μόσχας είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν στολίδια της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής του τέλους του προηγούμενου αιώνα, αλλά και του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου, με τη συμμετοχή των ίδιων των δημιουργών τους. Η χαρά, η ευφορία, η αβίαστη ικανοποίηση από την ανάπτυξη διαπροσωπικών σχέσεων και επαφών στο πλαίσο του Κινηματογραφικού αυτού Αφιερώματος ήταν διάχυτα στα πρόσωπα των θεατών, που κατέκλυσαν το χώρο καθ΄ όλη τη διάρκεια του 5ήμερου Αφιερώματος.  
 Δραττόμεθα της ευκαιρίας για να εκφράσουμε σε όλους τους συνδιοργανωτές την ευγνωμοσύνη μας για την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου, την επιλογή εξαιρετικών, βραβευμένων ταινιών και τη δυνατότητα προβολής τους στη Μόσχα. Εις το επανιδείν, φίλοι μας.
Επισυνάπτεται δελτίο τύπου από την τελετή έναρξης του Κινηματογραφικού Αφιερώματος, με αναλυτική περιγραφή των ταινιών. 
Με εκτίμηση Δρ Δώρα Γιαννίτση, δ/ντρια Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου