Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Τορόντο Σωτήριος «Εάν ο Θεός δεν ήταν οικτίρμων, το αποτέλεσμα θα ήταν να είμαστε εκτός Παραδείσου. Εάν εμείς δεν είμαστε οικτίρμονες, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Θα μείνουμε εκτός παραδείσου»

To Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, στην ιστορική κοινότητα του Quebec City, πρωτεύουσα της επαρχίας του Quebec, έγινε Θ. Λειτουργία με τον Μητροπολίτη Σωτήριο και τους ιερείς, Σ. Bourjeily και N.Παπαγεωργίου. Πενήντα ευλαβείς προσκυνητές ήλθαν από το Μοντρεάλ που οργανώθηκαν από την πρεσβυτέρα Χριστίνα Παπαγεωργίου και την κα Αγγελική Καραμπάτσου. Προσήλθαν με ευλάβεια οι ορθόδοξοι χριστιανοί του Quebec City, Έλληνες, Σέρβοι, Ρώσοι, Ουκρανοί, Αγγλοκαναδοί και Γαλλοκαναδοί.

Έψαλαν θαυμάσια σε βυζαντινή μουσική ελληνικά και γαλλικά, ο Blair (Paisios) Lofgren και η σύζυγός του Marianne Roos, και η κα Natalia  Dobrovolska.

Ηταν μία κατανυκτική Θ. Λειτουργία. Ο Μητροπολίτης Σωτήριος εκήρυξε στα ελληνικά και στα γαλλικά και τόνισε την σημασία της Ορθοδοξίας στον Καναδά, αλλά και το ότι η Κοινότητα αυτή της Ιεράς μας Μητρόπολης είναι παράδειγμα οικογενείας, που περιλαμβάνει όλες τις εθνικότητες.

Μετά την Θ. Λειτουργία παρετέθη γεύμα για όλους και μίλησε ο πρόεδρος της Κοινότητας Τρύφων Κωνσταντίνου.

Ο Μητροπολίτης Σωτήριος ευχαρίστησε όλους. Συνεχάρη την Κοινότητα για τις ωραιότατες ανακαινίσεις του Ι. Ναού και εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του και τον έπαινο στον ιεροψάλτη και τις ιεροψάλτισσες.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο Ι. Ναός του Τιμίου Σταυρού Laval, γιόρτασε τα 25 χρόνια της λειτουργίας του με μέγα δείπνο στο οποίο παρεκάθησαν πολλοί επίσημοι. Ομίλησαν πολλοί και ο Μητροπολίτης Σωτήριος.

Ετιμήθη ο μέγας ευεργέτης του Ι.Ναού Τιμίου Σταυρού Laval, κ. Ευτύχιος Τομαδάκης, ο οποίος προσέφερε $200.000.

Την γενική υπευθυνότητα για το εορταστικό πρόγραμμα είχε ο Ιερατ. Προϊστάμενος π. Ν. Μοστράτος, ο οποίος και προσέφερε εκ μέρους του Ι. Ναού βυζαντινή εικόνα στον μέγα δωρητή.

Την επομένη, Κυριακή πρωί, ο Μητροπολίτης Σωτήριος τέλεσε Θ. Λειτουργία στον Ι.Ναό Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, DDO Quebec, βοηθούμενος από τον π. Λ. Καμπερίδη.

Ο Μητροπολίτης εστίασε στο κήρυγμά του στη φράση του ευαγγελίου «Γίνεσθε ούν οικτίρμονες ώσπερ ο Πατήρ ημών ο ουράνιος οικτίρμων εστί». Είπε ότι, εάν ο Θεός δεν ήταν οικτίρμων δεν θα έστελνε τον Υιό Του, Ιησού Χριστό και το αποτέλεσμα θα ήταν να μείνουμεε εκτός του παραδείσου. Εάν εμείς δεν είμαστε οικτίρμονες το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Θα μείνουμε εκτός παραδείσου. Και συνέχισε αναφέροντας την πρακτική εφαρμογή τού να είμαστε οικτίρμονες.

Μετά την Θ. Λειτουργία παρετέθη γεύμα για όλους και η νεολαία είχε πρόγραμμα μουσικής, πιάνου και χορών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου