Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ
(4-8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016, ΟΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ)
OΣΟ ΣΥΧΝОΤΕΡΑТΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

Mόσχα, 5 Οκτωβρίου 2016
Αγαπητοί φίλοι,
    Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016, στη γεμάτη από θεατές Λευκή Αίθουσα του Οίκου του Kινηματογράφου στην καρδιά της ρωσικής πρωτεύουσας τα εγκαίνια του Κινηματογραικού Φεστιβάλ – Αφιερώματος στον Ελληνικό Κινηματογράφο, που θα διαρκέσει έως τις 8 Οκτωβρίου τ.ε.
Το Αφιέρωμα αυτό στον Ελληνικό Κινηματογράφο πραγματοποιείται από την εταιρείαLeda-Film, με τη στήριξη των  Υπουργείων Πολιτισμού της Ελλάδος και της Ρωσίας, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, της Ένωσης Κινηματογραφιστών Ρωσίας, του Οίκου Κινηματογράφου και του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. και εντάσσεται στο πλαίσιο εκδηλώσεων του Αφιερωματικού Έτους Ελλάδας – Ρωσίας 2016.
   

   Κατά τη διάρκεια του 5ήμερου αυτού Κινηματογραφικού Αφιερώματος οι Έλληνες και Φιλέλληνες της Μόσχας θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν στολίδια της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής του τέλους του προηγούμενου αιώνα, αλλά και του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου, με τη συμμετοχή των ίδιων των δημιουργών τους.
Η βραδυά ξεκίνησε με χαιρετισμούς επισήμων και εκπροσώπων φορέων, όπως ο πρέσβυς της Ελλάδας στη Μόσχα Ανδρέας Φρυγανάς, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Εφαρμογής Πολιτιστικής Πολιτικής της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελληνικής Δημμοκρατίας Τίνα Πισχιτζή, ο προϊστάμενος Διεύθυνσης Κινηματογράφου του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βιατσεσλάβ Τελνόβ, ο επικεφαλής Διεύθυνσης Διεθνούς Συνεργασίας της Ένωσης Κινηματογραφιστών Ρωσίας Σεργκέι Κόλοσοβ, ο οποίος και μετέφερε χαιρετισμό του προέδρου της Ένωσης Νικίτα Μιχαλκόβ, η πρόεδρος της κινηματογραφικής εταιρείας “Leda-Film” Γιελένα Μπορίσοβα. Συγκινητική η στιγμή που ο γνωστός Έλληνας σκηνοθέτης και εκδότης Άγγελος Σιδεράτος μίλησε για το ήθος, την ποιότητα, την ανθρωπιά του Παντελή Βούλγαρη, με τον οποίο συνδέεται από 50ετίας σε μία υπεργεμάτη αίθουσα, που καταχειροκροτούσε τους ευρισκόμενους στη σκηνή Έλληνες καλεσμένους-συντελεστές του Φεστιβάλ Παντελή Βούλγαρη, Φοίβη Οικονομοπούλου-Αγγελοπούλου, Αντώνη Κόκκινο, Σταυρούλα Γερωνυμάκη.
  

   Η τελετή εγκαινίων του Κινηματογραφικού Αφιερώματος πλαισιώθηκε από καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή του διακεκριμένου ομογενούς καλλιτέχνη της ΡωσίαςΕυκλειδη Κιουρτζίδη,  των γνωστών Ρώσων καλλιτεχνών Όλγα Χόχλοβα και Ιρίνα Γκριμπούλινα, καθώς και του Χορευτικού Συγκροτήματος του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. με επικεφαλής την Τατιάνα Τσόρναγια και της Χορωδίας του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. με επικεφαλής την εν Μόσχα αποσπασμένη εκπαιδευτικό Ινέσσα Εφραιμίδου.

    Καθ΄ όλη τη διάρκεια του Κινηματογραφικού Αφιερώματος το χώρο κοσμεί η έκθεση φωτογραφίας του Κ.Ε.Π«Ελλάδα – στιγμές προσωπικής ευτυχίας», η οποία εγκαινίασε τον περασμένο Ιανουάριο το Αφιερωματικό Έτος Ελλάδας – Ρωσίας 2016.
  Δραττόμεθα της ευκαιρίας για να εκφράσουμε σε όλους τους συνδιοργανωτές την ευγνωμοσύνη μας για την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου, την επιλογή εξαιρετικών, βραβευμένων ταινιών και τη δυνατότητα προβολής τους στη Μόσχα.
      Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό κατόπιν ηλεκτρονικής καταχωρησης/εγγραφής  για τις παραστασεις στο Δικτυότοπο του Οίκου Κινηματογράφου στην εξής παραπομπή: http://unikino.ru/gr_films/ 
ή με προσκλήσεις, τις οποίες δύνασθε να προμηθευτείτε στα γραφεία του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμου – Κ.Ε.Π. ή κατά την είσοδό σας στον Οίκο Κινηματογράφου.
Oι ταινίες θα προβάλλονται στην ελληνική με υπότιτλους στη ρωσική γλώσσα.
Για περισσότερες λεπτομέρειες δύνασθε να απευθύνεσθε στη γραμματεία του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού - Κ.Ε.Π. στα τηλέφωνα 495 7084809/10, e-mails:info@hecucenter.ruhcc@mail.ru  , καθώς και να ανημερώνεστε από το Δικτυότοπό μαςwww.hecucenter.ru 
Κατωτέρω παρατίθεται το πρόγραμμα του Φεστιβάλ και σύντομη ενημέρωση για το περιεχόμενο των ταινιών (έναρξη προβολών – 19.00):
Σας περιμένουμε στη διεύθυνση
Οίκος Κινηματογράφου (Λευκή Αίθουσα)
13, Vasilyevskaya str., 2ος όροφος
 (metro stations: «Belorusskaya», «Mayakovskaya»).

Με εκτίμηση,
Δώρα Γιαννίτση,
διευθύντρια Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου