Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Η ΟΠΕΡΑ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ» ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΟΥΣΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

Την Τρίτη 5 Ιουλίου 2016 η Πλατεία Αθηνών στην Αστόρια της Νέας Υόρκης γέμισε με κόσμο που ήρθε να δει την Ελληνική όπερα «Ολυμπιακή Φλόγα» του Παναγιώτη Καρούσου. Η Πλατεία Αθηνών έζησε μία από τις πλέον συγκινητικές στιγμές της ελληνικής παροικίας της Νέας Υόρκης. Πήραν μέρος εξαιρετικοί καλλιτέχνες της όπερας με παρουσίες και φωνές υψηλού επιπέδου.
Ο υπέροχος τενόρος Δημήτριος Τσινόπουλος ερμήνευσε το ρόλο του Ηρακλή, η μαγευτική σοπράνο Elisabeth Shoup την Δηιάνειρα, η σπουδαία μεσόφωνος Ola Rafalo την Αλκμήνη, ο μπάσος Kofi Hayford τους ρόλους του Ευρυσθέα, Ύλλου και Προμηθέα, η Ελληνοαμερικανίδα σοπράνο Στέλλα Παπαθεοδώρου τους ρόλους της Ιόλης και Μακαρίας, και η μέτζο-σοπράνο Viktoriya Koreneva την Μεγάλη Ιέρεια. Τους άξιους καλλιτέχνες συνόδευσε ο πιανίστας Tor Morten Kjøsnes.
Την σκηνοθεσία είχε η Ομάδα Παραγωγής: ο Eli Μάρκος και η Δέσποινα Chrissochos η οποία ερμήνευσε το ρόλο της αφηγήτριας Oracle. 
Στέλλα Παπαθεοδώρου, Δημήτριος Τσινόπουλος
Εκ μέρους του Ιωάννη Μαρωνίτη, Πρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, που η παράσταση ήταν υπό την Αιγίδα του, δόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα στους συντελεστές της ξεχωριστής βραδιάς. Το μήνυμα του Προέδρου της UNESCO Πειραιώς και Νήσων διαβάστηκε από την Angelika Santora. 
Ο Ιωάννης Μαρωνίτης αφιέρωσε την παράσταση στην επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα, και στην ανακήρυξη από την UNESCO του έτους 2016 σε Επετειακό Έτος Αριστοτέλη.
Elisabeth Shoup
Την άρτια οργάνωση είχε Billy Chrissochos, Director of Modern Music of UNESCO of Piraeus and Islands NY Chapter.  
Η σύγχρονη αριστουργηματική όπερα «Ολυμπιακή Φλόγα» του Παναγιώτη Καρούσου, έκανε το θριαμβευτικό της ντεμπούτο στο Lincoln Center τον περασμένο Απρίλιο. Τώρα παρουσιάστηκε  στις Ηνωμένες Πολιτείες για μια σκηνική παραγωγή στο Θερινό Φεστιβάλ της Αστόριας με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο.
Η Ολυμπιακή Φλόγα του Παναγιώτη Καρούσου είναι μια όπερα σε δύο πράξεις που σχετίζονται με το μύθο του Ηρακλή και την ίδρυση των Ολυμπιακών Αγώνων, και πραγματοποιήθηκε με κοστούμια και σκηνοθεσία.
Tor Morten Kjøsnes, Kofi Hayford, Viktoriya Koreneva
Παραβρέθηκαν ο Πάνος Αδαμόπουλος, Διευθυντής Προγράμματος στις Ελληνικές βραδιές στο Θερινό Πρόγραμμα της Πλατείας Αθηνών, Greek Nights Summer 2016, και ο Χορηγός Γιώργος Δελής, Πρόεδρος της Πλατείας Αθηνών.
Η εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας» της Νέας Υόρκης αφιέρωσε ολοσέλιδο με φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την ιστορική παρουσίαση για πρώτη φορά Ελληνικής όπερας στο Φεστιβάλ της Αστόριας.
Elisabeth Shoup, Ola Rafalo 
όπερα ήταν συμπαραγωγή των Ελληνοαμερικανικό Κέντρο των Τεχνών. http://hellenicamericancenterofthearts.blogspot.com και Porphyra Corp- www.Porphyraband.com.
Συν-χορηγοί ήταν Long Island City Academy of Music, 44-02 23rd Street, Long Island City, NY 11101, www.licmusicacademy.com και Athens Square Park www.athenssquarepark.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου