Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Χάρηκαν τη συντροφιά του Μητροπολίτη Σωτηρίου οι οικότροφοι του Ελληνικού Σπιτιού Τορόντο

Το Eλληνικό Σπίτι επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Σωτήριος και μίλησε με τους οικοτρόφους και έψαλλαν ύμνους και άσματα. Το χάρηκαν οι οικότροφοι. Δύο φορές το χρόνο, ο Μητροπολίτης επισκέφτεται το Ελληνικό Σπίτι και κρατεί συντροφιά στους ηλικιωμένους.

Στη συνέχεια τέλεσε τον Εσπερινό των Αγ. Αναργύρων, και την επομένη ημέρα, 1 Ιουλίου, την Θ. Λειτουργία στον εορτάζοντα Ι.Ναό του Ελληνικού Σπιτιού, βοηθούμενος από οκτώ ιερείς της περιοχής Τορόντο.

Τόσο ο Εσπερινός, όσο και η Θ. Λειτουργία, δεν έγιναν στον Ι. Ναό, αλλά στη μεγάλη αίθουσα, διότι ήσαν πολυπληθείς οι οικότροφοι και οι ευλαβείς προσκυνητές.

Στις Ι. Ακολουθίες συμμετείχαν, ο πρόεδρος του Ελληνικού Σπιτιού κ. Ι. Φαναράς, ο αντιπρόεδρος κ. Μ. Νερουλάς και ο Γεν. Διευθυντής κ. Κ. Κωστούρος. Οι κυρίες δεξιώθηκαν άπαντες με επιδόρπια μετά τον Εσπερινό και γεύμα μετά τη Θ. Λειτουργία.

Το Ελληνικό Σπίτι είναι στην ουσία Οίκος Ευγηρίας. Εχει δύο παραρτήματα, ένα στο δυτικό Τορόντο και ένα στο ανατολικό Τορόντο. Στο δυτικό Τορόντο έχει 225 διαμερίσματα, στα οποία διαμένουν ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών, οι οποίοι όμως αυτοεξυπηρετούνται. Έχει 87 δωμάτια, στα οποία μένουν ηλικιωμένοι, οι οποίοι χρειάζονται ολική περίθαλψη και τους προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, γιατροί, νοσοκόμες και άλλο προσωπικό. Μέσα στο κτίριο στεγάζεται ο Ι.Ναός των Αγ. Αναργύρων με Ιερατ. Προϊστάμενο τον π. Χριστιανό Σοκοσάν.

Το Ελληνικό Σπίτι στο Ανατολικό Τορόντο έχει 128 δωμάτια, στο οποίο περιθάλπονται 128 ηλικιωμένοι και τους φροντίζουν, γιατροί, νοσοκόμοι και άλλο προσωπικό. Εχει και τον Ι.Ναό των Αγ. Κυρίλλου και Μεθοδίου, ιεραποστόλων των Σλάβων, με Ιερατ. Προϊστάμενο τον π. Μιχαήλ Μιχαήλ.

Το Ελληνικό Σπίτι επιχορηγείται από την κυβέρνηση και οι τρόφιμοι του είναι σχεδόν όλοι ελληνικής καταγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου