Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Περισσότερα από 600 παιδιά στις κατασκηνώσεις της Ι.Μ. Τορόντο

Έξι κατασκηνωτικές περιόδους έχει εφέτος η Ι.Μητρόπολη Τορόντο. Στις θαυμάσιες εγκαταστάσεις της Ι.Μ., μεταξύ Μοντρεάλ και Τορόντο, οι οποίες ευρίσκονται σε μια θαυμάσια τοποθεσία 84 στρεμμάτων πάνω σε μία λίμνη, με συνολικά δεκαέξι κτίρια, γίνονται φέτος δύο κατασκηνωτικές περίοδοι, η μία για την επαρχία του Οντάριο και η άλλη για την επαρχία του Κεμπέκ. Άλλες τέσσερις κατασκηνωτικές περίοδοι γίνονται σε άλλα σημεία του αχανούς Καναδά. (Σημειώνεται εδώ ότι ο Καναδάς είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε έκταση χωρα στον κόσμο μετά την Ρωσία).


Ο Μητροπολίτης Σωτήριος προσπαθεί να επισκεφθεί όλες τις κατασκηνώσεις, όπου και τελεί υπαίθρια Θ. Λειτουργία και κοινωνούν όλα τα παιδιά.

Ο Μητροπολίτης Σωτήριος ευχαριστεί και συγχαίρει τους ιερείς, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τις κατασκηνώνεις, π. Θ. Δράκο, π. Κ. Οικονόμου, π. Κ. Τσιόλα, π. Ζ. Ντερέκα και π. Π. Μαρόπουλο, μαζί με πολλούς άλλους συνεργάτες ιερείς, όπως ο π. Χ. Αχιλλέως. Επίσης, ευχαριστεί και συγχαίρει όλους τους στενούς συνεργάτες των ιερέων, οι οποίοι λαβαίνουν μέρος στις κατασκηνώσεις σαν ομαδάρχες και οργανωτές.

Στην πρώτη κατασκηνωτική περίοδο του Οντάριο, που συνολικά είχε 160 κατασκηνωτές, ο Μητρ. Σωτήριος τέλεσε υπαίθρια θ. Λειτουργία, σαν απλός ιερεύς και βοήθησαν στην μετάδοση της Θ. Κοινωνίας ο π. Θ. Δράκος, π. Χ. Αχιλλέως, π. Τ. Πορφύρης και π. Ν. Παπαγεωργίου.

Στην ομιλία του ο Μητρ. Σωτήριος, μίλησε στο θέμα της κατασκήνωσης, «το ισχυρό πνεύμα να καθοδηγεί τη ζωή μας». Ζήτησε, του χρόνου να υπάρχουν στις ιδιόκτητες κατασκηνώσεις της Ι. Μητρόπολης, τουλάχιστον τέσσερις κατασκηνωτικές περίοδοι και ανεκοίνωσε, ότι ο κατασκηνωτικός αυτός χώρος θα διαρρυθμισθεί σε ελληνικό χωριό με περισσότερα ακόμη κτίρια, τύπου ξενοδοχείων, και στο μέλλον θα μπορεί να στεγάζονται εκεί και οι κληρικολαϊκές συνελεύσεις, αλλά και παντός είδους πνευματικές συνάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου