Κυριακή, 3 Ιουλίου 2016

Η πιανίστα Παρασκευή Κλεισούρα ερμήνευσε στο Βασιλικό Κολλέγιο Μουσικής του Λονδίνου έργα Παναγιώτη Καρούσου με μεγάλη επιτυχία

Παρασκευή Κλεισούρα
Λονδίνο, Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016. Η πιανίστα Παρασκευή Κλεισούρα ερμήνευσε στο εκλεκτό κοινό του Λονδίνου 

έργα Παναγιώτη Καρούσου συνοδεύοντας τους εξαιρετικούς σολίστ της όπερας Ειρήνη Κώνστα, σοπράνο και ο Βασίλης Ασημακόπουλος, μπάσος, και τις σολίστ μουσικούς Μόνικα Ντάμο, βιολί και Μιρέλα Ρούτση, τσέλο. 

Την συναυλία παρουσίασε η διοργανώτρια Aida Dellal Hersham στην αίθουσα συναυλιών του Βασιλικού Κολλεγίου Μουσικής του Λονδίνου Parry RoomsRoyal College of Music στις 19:00 μ.μ., ενώ προηγήθηκε Ρεσεψιόν/Δεξίωση για τους VIP καλεσμένους στις 6:30 μ.μ. του Fawley Court Concert Hall που είχε τον συντονισμό.
Παρασκευή Κλεισούρα Ειρήνη Κώνστα, Μιρέλα Ρούτση 
Ηταν μιά συναυλία με έργα του Παναγιώτη Καρούσου στο Βασιλικό Κολλέγιο Μουσικής του Λονδίνου υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων όπου πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία.
Παρουσιάστηκαν έργα του βραβευμένου από την UNESCO συνθέτη Παναγιώτη Καρούσου άριες από τις όπερες «Προμηθέας Δεσμώτης» και «Ολυμπιακή Φλόγα», και έργα μουσικής δωματίου που ενθουσίασαν το Λονδρέζικο κοινό.
Σολίστ της συναυλίας ήταν οι εξαιρετικοί λυρικοί καλλιτέχνες Ειρήνη Κώνστα, σοπράνο και ο Βασίλης Ασημακόπουλος, μπάσος.
Συνοδεύτηκαν από άρτιους μουσικούς την Μόνικα Ντάμο, βιολί την Μιρέλα Ρούτση, τσέλο και την Παρασκευή Κλεισούρα, πιάνο.
Μόνικα Ντάμο, Παρασκευή ΚλεισούραΒασίλης Ασημακόπουλος, Ειρήνη Κώνστα
Η σοπράνο Ειρήνη Κώνστα, ερμήνευσε εξαιρετικά την άρια της Δηιάνειρας από την όπερα «Ολυμπιακή Φλόγα» και ο μπάσος Βασίλης Ασημακόπουλος, υπέροχα την άρια του Προμηθέα από την όπερα «Προμηθέας Δεσμώτης», ενώ οι δύο σπουδαίοι ερμηνευτές συγκλόνισαν το εκλεκτό κοινό με το ντουέτο, «Ύλλος & Μακαρία» από την όπερα «Ολυμπιακή Φλόγα».
Επίσης ο Βασίλης Ασημακόπουλος και η Ειρήνη Κώνστα ερμήνευσαν με άφταστη μουσικότητα τον κύκλο τραγουδιών Liederabend του Παναγιώτη Καρούσου.
Η σοπράνο Ειρήνη Κώνστα συγκίνησε ιδιαίτερα με το τραγούδι αφιερωμένο στην αυτού Μεγαλειότης Βασίλισσα Ελισάβετ Β πάνω στο ποίημα της Queen Elizabeth I:Written on a Wall at Woodstock.
Ο μπάσος Βασίλης Ασημακόπουλος ερμήνευσε με μουσική τελειότητα το Σονέτο 109 «O, never say that I was false of heart» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ.
Το φωνητικό χρώμα του μπάσου Βασίλη Ασημακόπουλου ήταν απίστευτο και εντυπωσίασε στα τραγούδια «Η Κόρη των Αθηνών» του Λόρδου Βύρωνα,«Φθινόπωρο» του Γκιγιώμ Απολλιναίρ, και «Son los ríos» του Χόρχε Λουίς Μπόρχες.
Οι μαγικές φωνητικές εναλλαγές της σοπράνο Ειρήνης Κώνστα καθήλωσαν στα τραγούδια «Οζυμανδίας» του Πέρσι Σέλλεϋ, «To My Country¨της Rachel Bluwstein, «Nachtgedanken» του Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκαίτε, και «Η Άρπα των τραγουδιών» του Λαμαρτίνου.
Μόνικα Ντάμο, Βασίλης Ασημακόπουλος, Ειρήνη Κώνστα, Παρασκευή ΚλεισούραΜιρέλα Ρούτση 
Η Μόνικα Ντάμο ερμήνευσε με αισθαντικότητα την «Ρομάντσα για Βιολί και Πιάνο»,και η Μιρέλα Ρούτση με ρομαντισμό το «Ντιβερτιμέντο για βιολοντσέλο και πιάνο»,ενώ οι δύο σπουδαίες καλλιτέχνιδες ερμήνευσαν άφταστα το «Πιάνο τρίο, D'amour»με την υπέροχη Παρασκευή Κλεισούρα στο πιάνο.
 Οι καλλιτέχνες μετά την συναυλία μπροστά στο Βασιλικό Κολλέγιο Μουσικής του Λονδίνου 
Η συναυλία με έργα Παναγιώτη Καρούσου στο Βασιλικό Κολλέγιο Μουσικής του Λονδίνου καταχειροκροτήθηκε στην αίθουσα συναυλιών, του βωμού της μουσικής της Αγγλίας, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στην γεμάτη από φιλόμουσο κοινό που σηκώθηκε όρθιο και χάρισε ένα standing ovation στους ανεπανάληπτους καλλιτέχνες: Ειρήνη Κώνστα, σοπράνο, Βασίλης Ασημακόπουλος, μπάσος, Μόνικα Ντάμο, βιολί, Μιρέλα Ρούτση, τσέλο, και Παρασκευή Κλεισούρα, πιάνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου