Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Μαγευτική η συναυλία του συνθέτη Ελευθέριου Καλκάνη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Σταυρούλα Μέντη, Ελευθέριος Καλκάνης, Μιρέλα Ρούτση, Βανέσσα Καλκάνη
Μέγαρο plus, Κυριακή 10 Ιουλίου 2016. Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας με θέμα τον Αριστοτέλη με έργα του του βραβευμένου συνθέτη Ελευθέριου Καλκάνη.
Η Διεθνής Εταιρεία Ελληνικής Φιλοσοφίας, η Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία, η Φιλοσοφική Εταιρεία της Κύπρου και άλλες Επιστημονικές Ενώσεις, Εταιρείες συνεχίζοντας το πρόγραμμα των ειδικών συνεδριών και των πολιτιστικών δρώμενων του Παγκοσμίου Συνεδρίου Φιλοσοφίας, πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία συναυλία με έργα του μαέστρου και συνθέτη Ελευθέριου Καλκάνη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Ελευθέριος Καλκάνης
Η μαγευτική συναυλία ξεκίνησε με το συμφωνικό ποίημα "Frames and Pictures" του σπουδαίου συνθέτη Ελευθέριου Καλκάνη.
Αυτό το εκπληκτικής μουσικής γραφής έργο συνδυάζει τις μελαγχολικές μελωδικές γραμμές των πνευστών, όμποε, φλάουτο, και κλαρινέτο με τον πλούσιο ρομαντικό ήχο των εγχόρδων.
Οι μουσικοί της ορχήστρας Athens Ensemble, έπαιξαν υπέροχα και συγκινητικά ειναι πραγματικά όλοι αξεπέραστοι μουσικοί. Ένα μεγάλο μπράβο στην ορχήστρα.
Στο δεύτερο μέρος ανέβηκε η μικρή όπερα του συνθέτη Ελευθέριου Καλκάνη "Angel of Wisdom" με πρωταγωνίστρια την εξαιρετική σοπράνο κολορατούρα Βανέσσα Καλκάνη στο ρόλο του Αγγέλου.
Ειρήνη Κώνστα, Νάνσυ Παπακωνσταντίνου
Οι άριες μελωδικές, υπέροχες με πολλά μελίσματα που γοήτευαν την υπέροχη φωνή της.
Ποίηση Χόρχε Λουίς Μπόρχες, Ιάσονα Λειδινού, και Γιώργου Σκυλογιάννη, απήγγειλαν οι υπέροχες σοπράνο Ειρήνη Κώνστα και Νάνσυ Παπακωνσταντίνου, και οι επιμελήτριες Τζίνη Γεννηματά, Ρεγγίνα Αργυράκη και η Σοφία Τζανετάκου.
Athens Ensemble
Η Δέσποινα Μαλλιαρού χόρεψε το alter ego του Αγγέλου. Τα ωραία κοστούμια ήταν της Βερόνικας Δημακάκου με την ευγενική παραχώρηση του οίκου καπέλων Pan-Paul.
Η μαγευτική συναυλία χειροκροτήθηκε θερμά από το κοινό μάλιστα ο μεγάλος συνθέτης και μαέστρος Ελευθέριος Καλκάνης δέχτηκε πολλά συγχαρητήρια απο το κοινό
Βανέσσα Καλκάνη, Δέσποινα Μαλλιαρού
Τζίνη Γεννηματά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου