Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

ΟΠΑΝΔΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ)

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων ανταποκρινόμενος στις σημερινές συνθήκες και ανάγκες των πολιτών, υλοποιεί περισσότερες από 100 εκδηλώσεις σε πλατείες, ανοιχτούς χώρους και θέατρα, που θα είναι ελκυστικές για όλους τους κατοίκους, τα παιδιά, αλλά και τους επισκέπτες της Αθήνας.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.


  • Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία Δήμου Αθηναίων
“Η ωραία Ελένη” του Jacques Offenbach
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων ανοίγει την αυλαία τουΦεστιβάλ στο Θέατρο Κολωνού και παρουσιάζει, για πρώτη φορά σε παραγωγή δική του, τη διάσημη οπερέτα του Jacques Offenbach Η ωραία Ελένη, σε ελληνική απόδοση, την Τρίτη 19, την Τετάρτη 20, την Παρασκευή 22 & το Σάββατο 23 Ιουλίου στις 21:00, με τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία Δήμου Αθηναίων, σε μουσική διεύθυνση Mιχάλη Οικονόμου, σκηνοθεσία Ισίδωρου Σιδέρη και καλλιτεχνική επιμέλεια Λουκά Καρυτινού.
Στις εναρκτήριες συναυλίες του Φεστιβάλ στο Θέατρο Κολωνού ο Οργανισμός συνεργάζεται με το Όλοι Μαζί Μπορούμε και αντί εισιτήριου ο κάθε πολίτης κατά την είσοδό του στο θέατρο θα προσφέρει τρόφιμα μακράς διάρκειας, τα οποία θα δοθούν στο «Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων» για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.
Η Ωραία Ελένη είναι μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Offenbach. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο παρισινό Théâtre des Variétés στις 17 Δεκεμβρίου 1864 και κατά τη διάρκεια των επόμενων τριών καλλιτεχνικών περιόδων ανέβηκε συνολικά 273 φορές! Ασφαλώς, η τεράστια επιτυχία του δεν ήταν προϊόν τύχης, καθότι το έργο συγκέντρωνε όλα τα στοιχεία εκείνα για να γίνει αμέσως αγαπητό από το κοινό: ανελέητη σάτιρα, γοητευτική μουσική και την αφρόκρεμα των λυρικών τραγουδιστών της.
Τα βασικά χαρακτηριστικά των ομηρικών ηρώων προβλήθηκαν με αριστοτεχνικό τρόπο μέσα από το σύγχρονο πρίσμα, παραμένοντας διαχρονικά: η συζυγική απιστία, η διεφθαρμένη εξουσία, η επιπολαιότητα και η αυθάδεια της νεολαίας, όπως επίσης η διαρκής αναζήτηση των εφήμερων απολαύσεων που όριζε η καταναλωτική συνείδηση στην εποχή της βιομηχανικής επανάστασης.
Jacques Offenbach
Η Ωραία Ελένηόπερα μπούφα σε τρεις πράξεις
(σε ελληνική απόδοση)
Λιμπρέτο: Henri Meilhac, Ludovic HalévyΜουσική διεύθυνση: Μιχάλης Οικονόμου
Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία Δήμου Αθηναίων
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Λουκάς Καρυτινός
Σκηνοθεσία: Ισίδωρος ΣιδέρηςΣκηνικά-κοστούμια: Γεωργία ΜπούρδαΧορογραφία: Διονύσης Τσαφταρίδης, Χρυσηίς ΛιατζιβίρηΦωτισμοί: Κώστας ΜπλουγουράςΣχεδιασμός/προβολές ψηφιακών σκηνικών: Ανδρέας Μουρτζούκος (Saxelectro)
Διδασκαλία Χορωδίας: Σταύρος ΜπερήςΜουσική προετοιμασία: Δημήτρης ΓιάκαςΜετάφραση ποιητικού κειμένου: Πέτρος ΧρυσάκηςΜετάφραση/διασκευή πρόζας: Ισίδωρος Σιδέρης, Ανθή ΝταουντάκηΒοηθός σκηνοθέτη: Ανθή ΝταουντάκηΒοηθός σκηνογράφου-ενδυματολόγου: Δήμητρα ΤρούσαΜακιγιάζ: Στέλλα ΧατζοπούλουΠερούκες: Παύλος ΚατσιμίχαςΒοηθοί μακιγιάζ: Άννα Κυριακοπούλου, Δέσποινα Μαγγιώρου, Βενετία Μωράκη
Διανομή:
Ελένη: Δέσποινα Σκαρλάτου-ΠαρασκευοπούλουΠάρις: Βασίλης ΚαβάγιαςΜενέλαος: Σταμάτης ΜπερήςΑγαμέμνων: Βαγγέλης ΜανιάτηςΚάλχας: Μιχάλης ΨύρραςΟρέστης: Ιωάννα ΚοκοβίκαΑχιλλέας: Δημήτρης ΝαλμπάντηςΑίας Ι: Κώστας ΡαφαηλίδηςΑίας ΙΙ: Γιώργος ΜατθαιακάκηςΠαρθενίς: Μαρία ΜαυρομάτηΛέαινα: Ελένη ΜπαρκαγιάννηΧορευτές: Διονύσης Τσαφταρίδης, Χρυσηίς Λιατζιβίρη, Κατερίνα Πυρινή, Γιάννης ΜήτσοςΧορωδοί: Αντώνης Δήμου, Σταύρος Ζουλιάτης, Σοφία Καρβουνά, Κώστας Κονδύλης, Ανδρονίκη Λαλούτση, Κάνδια Μπουζιώτη, Δέσποινα Ρεβίθη, Κατερίνα Σπυροπούλου, Γιάννης Σφυρής, Μιχάλης Χανός, Αθηνά Χιλιοπούλου
Τα φορέματα της κυρίας Σκαρλάτου είναι ευγενική προσφορά του οίκου Christos Costarellos. Οι περούκες είναι ευγενική προσφορά του κ. Παύλου Κατσιμίχα.
Κατάλληλο για ανηλίκους άνω των 15 ετών.
Θέατρο Κολωνού: Ιωαννίνων και Καπανέως, Κολωνός, στάση Μετρό: Σεπόλια
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 9243760 και στο www.opanda.gr

  • Big Band Δήμου Αθηναίων
Τρίτη 19 Ιουλίου  Ώρα: 20:30

JAZZΣυναυλία

Λόφος Λαμπράκη, Νέος Κόσμος
  • Χορωδία Δήμου Αθηναίων
Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016 και ώρα 20:30
Συναυλία στον προαύλιο χώρο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου με θέματα από την εποχή της Αναγέννησης και του Μπαρόκ. Θα ερμηνευθούν έργα των BanchieriGreenMonteverdi και Buxtehude.  
Συμμετέχει μπαρόκ σύνολο με τους μουσικούς:
Έφη Χριστοδούλου – βιολί 
Γιώργο Περιστέρης – βιολί 
Κωστή Θέος – τσέλο 
Κατερίνα Κτώνα – τσέμπαλο, όργανο
Διευθύνει ο Σταύρος Μπερής

  • Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής Δήμου Αθηναίων
Σάββατο 23 Ιουλίου Ώρα: 20:30

Πάρκο Ελευθερίας – Κτίριο ΕΑΤ – ΕΣΑ
Συναυλία με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο της εκδήλωσης του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών (1967-1974), με αφορμή την επέτειο από την πτώση της δικτατορίας.


Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής Δήμου Αθηναίων
Δευτέρα 25 Ιουλίου  Ώρα: 21.00

Κινηματογράφος Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21, Αθήνα)

«Μια αγκαλιά τραγούδια»

Συναυλία Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής Δήμου  Αθηναίων
 
Τραγουδούν: Κατερίνα Κούκα, Λένα Αλκαίου και Μιχάλης Δημητριάδης

  • Big Band Δήμου Αθηναίων

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016, ώρα: 21.00
Voz Latina II
Συναυλία της Big Band του Δήμου Αθηναίων σε Latin Jazz ρυθμούς
Τραγούδι: Arlyn Gonzalez
Μουσική Διεύθυνση: Μάνος Θεοδοσάκης
Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού (Καπανέως και Ιωαννίνων - Κολωνός)
 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου