Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Στον Μαραθώνα η "Ερωφίλη" Γ. Χορτάτση με την σπουδαία τραγωδό Φωτεινή Φιλοσόφου σε σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαΐδη

«ΕΡΩΦΙΛΗ» του Γ. Χορτάτση
με τη Φωτεινή Φιλοσόφου
Ενας Ύμνος στον Ερωτα στην Ελευθερία και στον αγώνα για τη ζωή. " Ερωφίλη" Γ. Χορτάτση σε σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαΐδη. Στο ρόλο της Ερωφίλης η Φωτεινή Φιλοσόφου.
Πρωταγωνιστούν: Τζένη Οικονόμου, Γιάννης Τσιώμου, Βασίλης Ασημακόπουλος. 
Στο ρόλο του Βασιλιά ο Γιάννης Νικολαΐδης.


Κανείς δεν πρέπει να χάσει αυτή την παράσταση!

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ, 9.30 μμ.
Παραλία Μαραθώνα STER COOL TYMVOS 
Δημοσθένους 12, τηλ. 2294055000. 

Σάββατο 2 Ιουλίου η Ερωφίλη πηγαίνει στην Παραλία του Μαραθώνα στη σκηνή του θεάτρου Ster Cool Tymvos Marathon, ώρα 21:30, ο «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΙΧΜΗ» παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «Ερωφίλη» του Γ. Χορτάτση.
Τους βασικούς ρόλους ερμηνεύουν:
Ερωφίλη Φωτεινή Φιλοσόφου
Βασιλιάς Γιάννης Νικολαϊδης
Πανάρετος Βασίλης Ασημακόπουλος
Καρπόφορος Γιάννης Τσιώμου
Χρυσόνομη Τζένη Οικονόμου
 Διανομή-Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Γιάννης Νικολαϊδης
Σκηνικά: Μιχάλης Αγγελάκης
Κοστούμια: Όλγα Σχοινά
Μουσική: Ανακρέων Παπαγεωργίου
Φωτισμοί: Στέφανος Κεραμιδάς
 
Πρόκειται για την πιο άρτια και γνωστή τραγωδία του Γεωργίου Χορτάτση, μια τραγωδία   Έρωτα και Θανάτου  και θέση ζωής απέναντι στη σκληρή και αυταρχική Εξουσία. Ένας άνδρας και μια γυναίκα, δύο άνθρωποι γεμάτοι πάθος για τη ζωή, ορθώνουν ανάστημα και λένε όχι, φτάνουν και ξεπερνούν τα όρια και τους φραγμούς της σκληρής εξουσίας. Παίρνουν το δρόμο του έρωτα που απελπισμένα τους οδηγεί στο θάνατο. Ο γενναίος Πανάρετος και η Ερωφίλη, αυτή η ηρωίδα του έρωτα και της ζωής, γίνονται παράδειγμα ζωντανό και ο θάνατός τους φάρος που φωτίζει σαν «ήλιος φωτερός», όπως αναφέρει ο Χορτάτσης.
Η «Ερωφίλη» του Γεωργίου Χορτάτση είναι μια τραγωδία Έρωτα και Θανάτου, αλλά ταυτόχρονα είναι ένας ύμνος στη Ζωή, ένας ύμνος στον άνθρωπο που αγωνίζεται για μια ζωή πιο βαθειά και πιο ουσιαστική. Άλλωστε δεν ερωτευόμαστε κάτι εντελώς συγκεκριμένα, αλλά τις στιγμές, την ατμόσφαιρα και την αύρα που εκπέμπει η ιδέα του άλλου φίλου.
Η φίλη της καρδιάς και της ψυχής, της άγουρης νιότης που ακόμα και με το θάνατό της υπερασπίζεται την επιλογή της να ζήσει ελεύθερη…
Ακόμα και σήμερα υπάρχουν τέτοια κοινωνικά προβλήματα.
Υπάρχει ανάγκη από πολλές «Ερωφίλες»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου