Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας η εκπληκτική "Ερωφίλη" του Γιάννη Νικολαΐδη με την σπουδαία πρωταγωνίστρια Φωτεινή Φιλοσόφου

Γιάννης Νικολαϊδης, Φωτεινή Φιλοσόφου

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016 ώρα 21:30

Αρχαία Ολυμπία, Θέατρο Φλόκα. Εισιτήρια: 8,00€ - 12,00€ 

Μια μαγική παράσταση που δεν πρέπει κανείς να χάσει.

Η "Ερωφίλη" του Χορτάτση κυριαρχεί στο θεατρικό καλοκαίρι 2016 με τους μεγάλους του θεάτρου: Γιάννης Νικολαΐδης και Φωτεινή Φιλοσόφου σ'ένα ρεσιτάλ ηθοποιϊας.

Βασίλης Ασημακόπουλος, Φωτεινή Φιλοσόφου
Το αριστούργημα της Μεσαιωνικής Λογοτεχνίας του Γεωργίου Χορτάτση "Ερωφίλη". 
Ο μεγάλος θεατράνθρωπος της Αρχαίας Ελληνικής Τραγωδίας Γιάννης Νικολαϊδης σκηνοθετεί Χορτάτση 
και πρωταγωνιστεί στον ασύγκριτο κεντρικό ρόλο του αλαζόνα βασιλιά.
Στο ρόλο της Ερωφίλης η άφταστη σ' όλα τα είδη της δραματικής τέχνης Φωτεινή Φιλοσόφου, εδώ μας συγκλονίζει με την ερμηνευτική της δύναμη.
Ως τριταγωνιστής ο Βασίλης Ασημακόπουλος στον ανεπανάληπτο ρόλο του γενναίου Πανάρετου είναι μοναδικός.
Μαζί τους οι αξιόλογοι ηθοποιοί Γιάννης Τσιώμου στον ρόλο του Καρπόφορου και η Τζένη Οικονόμου στον ρόλο της Χρυσόνομης. 
Πρόκειται για μια τραγωδία Έρωτα και Θανάτου με υπαρξιακές προεκτάσεις που φανερώνει το σκληρό πρόσωπο της κοσμικής εξουσίας, που ορθώνεται ενάντια στο πάθος για τη ζωή και τη δημιουργία που χαρακτηρίζουν τους νέους ανθρώπους και όχι μόνο.
Με την "Ερωφίλη" του ο Χορτάτσης βάζει ένα θεμέλιο λίθο στο ποιοτικό μεσαιωνικό θέατρο.

Η Αιχμή, μετά την επιτυχημένη παράσταση της "Φόνισσας" του Αλ. Παπαδιαμάντη, φέτος συμπληρώνει 25 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο χώρο του θεάτρου, παρουσιάζοντας έργα του κλασσικού ρεπερτορίου, κυρίως ελληνικά, το καλοκαίρι θα παρουσιάσει το αριστούργημα του Γ. Χορτάτση "Ερωφίλη".
Πρόκειται για την πιο άρτια και γνωστή τραγωδία του Γεωργίου Χορτάτση, μια τραγωδία Έρωτα και Θανάτου και θέση ζωής απέναντι στη σκληρή και αυταρχική Εξουσία.
Ένας άνδρας και μια γυναίκα, δύο άνθρωποι γεμάτοι πάθος για τη ζωή, ορθώνουν ανάστημα και λένε όχι, φτάνουν και ξεπερνούν τα όρια και τους φραγμούς της σκληρής εξουσίας. Παίρνουν το δρόμο του έρωτα που απελπισμένα τους οδηγεί στο θάνατο. Ο γενναίος Πανάρετος και η Ερωφίλη, αυτή η ηρωίδα του έρωτα και της ζωής, γίνονται παράδειγμα ζωντανό και ο θάνατός τους φάρος που φωτίζει σαν "ήλιος φωτερός", όπως αναφέρει ο Χορτάτσης.
Βασίλης Ασημακόπουλος, Γιάννης Νικολαϊδης 
Η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Νικολαΐδη.
Σκηνικά Μιχάλης Αγγελάκης, κοστούμια Όλγα Σχοινά,
μουσική Αν.Παπαγεωργίου, φωτισμοί Στέφανος Κεραμιδάς.
Στο ρόλο της Ερωφίλης η Φωτεινή Φιλοσόφου.
Παίζουν: Γ. Νικολαΐδης, ωτεινή Φιλοσόφου, Β. Ασημακόπουλος, Τζ. Οικονόμου, Γ. Τσιώμου κ.ά.
Γιάννης Νικολαϊδης, Τζένη Οικονόμου, Γιάννης Τσιώμου
Το αριστούργημα του Χορτάτση "Ερωφίλη" με την σπουδαία Φωτεινή Φιλοσόφου και σε σκηνοθεσία του μεγάλου Γιάννη Νικολαΐδη από τον Οργανισμό Ελληνικού Θεάτρου ΑΙΧΜΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου